Opstarten Vanaf Een Diskette

Inhoudsopgave:

Opstarten Vanaf Een Diskette
Opstarten Vanaf Een Diskette

Video: Opstarten Vanaf Een Diskette

Video: Opstarten Vanaf Een Diskette
Video: Moppy + Star Wars Theme = Floppy Vader's Theme 2024, April
Anonim

Een diskettestation is zeldzaam in een moderne computer. Veel gebruikers hebben echter niet de nieuwste computers, of ze hebben een ingebouwde schijf van dit type "voor het geval dat". Er wordt aangenomen dat deze opslagmedia lange tijd verouderd zijn, maar in sommige situaties is het nodig om vanaf een diskette op te starten. Er zijn ook momenten waarop sommige bewerkingen alleen mogelijk zijn met behulp van diskettes.

Opstarten vanaf een diskette
Opstarten vanaf een diskette

instructies:

Stap 1

Eerst moet u een opstartbare diskette maken. Plaats de floppydisk in de floppydrive. Open "Deze computer" en klik met de rechtermuisknop op het stationspictogram, meestal de letter "A:". Selecteer de regel "Formaat". Vink onder aan het formatteringsvenster het vakje aan naast "Maak MS-DOS opstartbare schijf". Wacht tot het einde van de operatie. U ontvangt een diskette met de bestanden die nodig zijn om het basis MS-DOS-besturingssysteem op te starten. Als uw pc niet wil opstarten, kunt u een opstartdiskette maken op een andere computer.

Stap 2

Start je computer opnieuw op. Zonder te wachten tot het systeem is opgestart, drukt u onmiddellijk op de "Del"-toets om het BIOS te openen - het hoofdsysteem van computerinstellingen. Afhankelijk van het moederbord en de BIOS-versie zijn de namen van de menu-items en de manier om het BIOS te openen anders. Probeer eens op F2 of F10 te drukken.

Stap 3

Zoek een item in het menu genaamd "Boot-up Sequence". Gebruik de pijltjestoetsen en Enter om tussen de instellingen te navigeren. Wanneer u het gewenste menu hebt gevonden, opent u het door op "Enter" te drukken. U ziet een lijst met opstartbare apparaten met vermeldingen zoals cd-rom, verwisselbaar apparaat, harde schijf en andere. Ga naar het selectiemenu voor opstartapparaten, druk op de toets "+" of "-" om het benodigde apparaat te installeren (in dit geval is het een diskette - Floppy, Floppy Drive) zodat de vereiste regel helemaal bovenaan staat lijst.

Stap 4

Sla uw selectie op. Om dit te doen, drukt u op de F10-toets - dan worden alle wijzigingen opgeslagen en wordt de computer automatisch opnieuw opgestart. Als de diskette zich na het opnieuw opstarten in de drive bevindt, ziet u een opdrachtprompt.

Stap 5

Sommige BIOS-versies maken een snelle selectie van het op te starten apparaat mogelijk. Druk meerdere keren op de F8-toets direct na het opnieuw opstarten van uw computer. Plaats de voorbereide diskette in de diskettedrive. Wanneer een venster met de titel "Kies opstartapparaat" verschijnt, gebruik dan de pijlen om door het menu te navigeren en te kiezen om op te starten vanaf een diskette.

Aanbevolen: