Ubuntu Bijwerken Vanaf De Opdrachtregel

Inhoudsopgave:

Ubuntu Bijwerken Vanaf De Opdrachtregel
Ubuntu Bijwerken Vanaf De Opdrachtregel

Video: Ubuntu Bijwerken Vanaf De Opdrachtregel

Video: Ubuntu Bijwerken Vanaf De Opdrachtregel
Video: How to Fix Repository Errors While Running apt update on ubuntu Linux 2024, April
Anonim

Er zijn momenten waarop Ubuntu of Xubuntu moet worden bijgewerkt zonder een GUI. Op servers is dit een standaard updateprocedure, maar gebruikers van pc's kunnen deze methode ook nuttig vinden. Als er bijvoorbeeld om de een of andere reden geen grafisch hulpprogramma beschikbaar is of als u updates geforceerd wilt controleren en installeren. Om alle opdrachten uit te voeren, moet u de terminal starten.

ubuntu-update
ubuntu-update

Noodzakelijk

  • Een account met de rechten om programma's als root uit te voeren via sudo. Meestal heeft het eerste aangemaakte Ubuntu-account dit recht.
  • De computer moet verbonden zijn met internet.
  • Tijdens de update wordt een aanzienlijke hoeveelheid gegevens van internet gedownload, dus het is raadzaam om uw internetverbinding tegen een onbeperkt tarief in rekening te brengen.

instructies:

Stap 1

Start een terminalemulator. In Xubuntu heet dit programma bijvoorbeeld Terminal.

Linux-terminalvenster
Linux-terminalvenster

Stap 2

De eerste stap is om de lijst met beschikbare pakketten bij te werken. Dit wordt gedaan met de opdracht sudo apt-get update. De eerste keer dat u sudo uitvoert, wordt u gevraagd het wachtwoord voor het huidige account in te voeren om te bevestigen dat de opdracht als root wordt uitgevoerd. Volgende lanceringen binnen dezelfde sessie zullen worden uitgevoerd zonder om een wachtwoord te vragen.

apt-get update uitvoeren
apt-get update uitvoeren

Stap 3

Nadat de pakketupgrade is voltooid, geeft u de opdracht sudo apt-get upgrade om alle geïnstalleerde softwarepakketten te upgraden.

Sudo apt-get upgrade uitvoeren
Sudo apt-get upgrade uitvoeren

Stap 4

Als de pakketbeheerder van apt beschikbare updates vindt, zal hij een lijst met bijgewerkte pakketten weergeven en vragen of u wilt doorgaan. Druk op Y om het downloaden en installeren van updates te starten. Houd er rekening mee dat niet alle pakketten worden bijgewerkt na het uitvoeren van deze opdracht.

Updaten van pakketten
Updaten van pakketten

Stap 5

Afhankelijk van de snelheid van uw internetverbinding, pc-prestaties en het aantal updates, kan het updateproces behoorlijk lang duren - tot enkele uren. Wees geduldig. In de regel duurt op een gemiddelde pc zelfs de grootste update 15-20 minuten. Als u klaar bent, controleert u of de update soepel is verlopen en start u uw computer opnieuw op met sudo reboot of anderszins.

De update is voltooid
De update is voltooid

Stap 6

Start na het opnieuw opstarten een terminalemulator en voer de opdracht sudo apt-get dist-upgrade in. Met deze opdracht worden pakketten geüpgraded die niet zijn geüpgraded met sudo apt-get upgrade vanwege onopgeloste afhankelijkheden. Alle acties zijn hetzelfde als in stap 4. Als u klaar bent, start u uw computer op dezelfde manier opnieuw op. Hiermee is de updateprocedure voltooid.

Sudo apt-get dist-upgrade uitvoeren
Sudo apt-get dist-upgrade uitvoeren

Stap 7

Met de bovenstaande stappen kunt u pakketten bijwerken binnen de huidige distributie die canoniek wordt uitgebracht met tussenpozen van 6 maanden. En eens in de twee jaar in april wordt er een Long Term Support Distribution Kit (LTS) uitgebracht. Ik raad je aan om alleen LTS-distributies in je werk te gebruiken. Voor zowel tussenliggende distributies als LTS moet u echter de opdracht sudo do-release-upgrade gebruiken om een distributie naar een nieuwere te upgraden. Dit is een wizard voor het bijwerken naar de nieuwste beschikbare distributie. Merk op dat deze wizard standaard alleen een LTS-distributie kan upgraden naar de volgende LTS-distributie. Volg na het uitvoeren van de opdracht de instructies op het scherm en lees alle berichten aandachtig.

Aanbevolen: