Mac OS X Installeren

Inhoudsopgave:

Mac OS X Installeren
Mac OS X Installeren

Video: Mac OS X Installeren

Video: Mac OS X Installeren
Video: MAC: как установить OS X после форматирования жесткого диска - восстановление заводских настроек / новая переустановка OSX 2024, Mei
Anonim

Mac OS X is na Windows het populairste besturingssysteem ter wereld. Geproduceerd door Appel. De meesten zijn gewend aan het installeren van Windows en zijn bang dat de overgang naar een nieuw besturingssysteem geheel of gedeeltelijk niet zal werken omdat de installatie moeilijk en onbegrijpelijk is. Dit is echter geen reden om het gebruik van een Mac op te geven.

Mac OS X installeren
Mac OS X installeren

instructies:

Stap 1

Eerst moet je de hardware controleren op compatibiliteit met de Mac. De processor moet in ieder geval SSE2 ondersteunen en beter natuurlijk SSE3. Dit wordt gecontroleerd door elk diagnostisch hulpprogramma, bijvoorbeeld CPU-Z. De videokaart moet hardwarematig kunnen overklokken (moderne hardware kan dit al sinds de tijd van GeForce 4). De minimale grootte van RAM voor het functioneren van Mac OS is 256 MB. Voor sommige versies van het systeem is het iets groter. HDD moet zijn aangesloten via een SATA-aansluiting en de AHCI-modus ondersteunen.

Stap 2

Mac OS ondersteunt geen BIOS en werkt alleen met EFI. Daarom is het vereist om de EFI-emulator naar een extern medium of een vrije partitie van de harde schijf te schrijven om het verschijnen van het kernel panic-scherm te voorkomen. U moet ook de Mac-pc-bescherming, genaamd System Management Controller, omzeilen. De SMC wordt op het Mac-bord geïnstalleerd als een anti-manipulatie-apparaat. Het is niet beschikbaar op gewone pc's. Het wordt gecontroleerd door een van de systeemstuurprogramma's (Kernel-extensies), genaamd kext. De naam van de plaag is Don't Steal Mac OS X.kext. Het kan uit het installatieprogramma worden verwijderd, maar het is beter om een SMC-emulator te installeren.

Stap 3

Nu moet Mac OS worden gedownload en op schijf worden gebrand. Om niet met kexts te knoeien, is het beter om een assembly te gebruiken. Van onder het draaiende Mac OS, gebaseerd op een schone bootloader-image en de kexts die je nodig hebt, kun je je eigen assembly maken die beter zal werken. Maar dit vereist een werkend Mac OS X.

Stap 4

Als de hardware volgens de testresultaten voor Mac OS geschikt is, is het tijd om de harde schijf klaar te maken. Als één harde schijf wordt gebruikt voor Windows en Mac, moet deze in partities worden verdeeld. Dit wordt gedaan door systeemtools of door programma's zoals Acronis en Partition Wizard. De originele Mac-image wordt alleen op GUID-opmaak geïnstalleerd. Voor assemblages is MBR ook geschikt. Het is beter om de Mac-partitie naar FAT 32 te converteren en actief te maken.

Stap 5

Wanneer u een generieke build gebruikt, gaat u, nadat het bootloader-scherm verschijnt, naar Aanpassen en selecteert u de gewenste hardwareconfiguratie met vinkjes. Volg bij gebruik van het originele systeem gewoon de instructies van de installateur.

Aanbevolen: