Een Schermafbeelding Afdrukken

Inhoudsopgave:

Een Schermafbeelding Afdrukken
Een Schermafbeelding Afdrukken

Video: Een Schermafbeelding Afdrukken

Video: Een Schermafbeelding Afdrukken
Video: 28 Afdrukken 2024, Mei
Anonim

De eenvoudigste manier om de schermafbeelding op papier over te brengen, is door de grafische editor Paint te gebruiken. Deze applicatie wordt samen met de installatie van het Windows-besturingssysteem geïnstalleerd, dus u hoeft niet naar extra programma's te zoeken. Bovendien is Paint ontworpen voor een beginnende gebruiker, dus het is ook niet nodig om tijd te besteden aan het bestuderen ervan.

Een schermafbeelding afdrukken
Een schermafbeelding afdrukken

instructies:

Stap 1

Om de grafische editor te starten, opent u het hoofdmenu van het besturingssysteem, typt u Paint in het zoekvak en drukt u op Enter. En als u deze applicatie onlangs hebt gebruikt, staat het pictogram ervan in de linkerkolom van het menu - klik er gewoon op met de muis.

Stap 2

Kopieer de schermafbeelding naar het klembord. Om dit te doen, drukt u gewoon op de toets Print Screen - op een standaard toetsenbord is dit de derde knop rechts in de bovenste rij. De inscriptie kan in een verkorte vorm worden gemaakt - PrScn. Op laptops en netbooks werkt deze knop vaak alleen in combinatie met de functietoets Fn.

Stap 3

Schakel over naar Paint en plak de inhoud van het klembord - druk gewoon op de toetsencombinatie Ctrl + V of klik op de knop met het label "Plakken" op het tabblad "Home" van het editormenu.

Stap 4

Zet vervolgens de printer aan, zorg dat er papier in zit en het apparaat is aangesloten op de computer.

Stap 5

Klik in de grafische editor op de blauwe knop zonder inscriptie in de linkerbovenhoek en selecteer in het gedeelte "Afdrukken" van het vervolgkeuzemenu "Bekijken". In het applicatievenster verschijnt een paginalay-out met een schermafbeelding. Paint past de afbeelding standaard aan het opgegeven papierformaat aan. Als deze instellingen moeten worden gewijzigd, klikt u op de knop "Pagina-instellingen" en stelt u de vereiste inspringwaarden in de overeenkomstige formuliervelden in. Indien nodig kunt u de paginarichting, het bladformaat wijzigen, de centrering van de afbeelding op het blad verticaal en horizontaal instellen.

Stap 6

Wanneer alles klaar is, klikt u op OK in het instellingenvenster en vervolgens op de knop "Afdrukken" en het proces van het uitvoeren van de schermafbeelding naar de printer zal beginnen. De afbeelding die in het editorvenster achterblijft, kan worden opgeslagen in een bestand voor verder gebruik. Om dit te doen, drukt u gewoon op de toetscombinatie Ctrl + S en specificeert u in het dialoogvenster dat wordt geopend de naam van het bestand en de locatie van de opslag op de computer.

Aanbevolen: