Schermafbeelding - Wat Is Het En Hoe Maak Je Een Scherm?

Schermafbeelding - Wat Is Het En Hoe Maak Je Een Scherm?
Schermafbeelding - Wat Is Het En Hoe Maak Je Een Scherm?

Video: Schermafbeelding - Wat Is Het En Hoe Maak Je Een Scherm?

Video: Schermafbeelding - Wat Is Het En Hoe Maak Je Een Scherm?
Video: Hoe maak ik een schermafbeelding (screenshot) in WMM? 2023, December
Anonim

Vaak moeten pc-gebruikers een foto maken van wat op het scherm wordt weergegeven, een screenshot of scherm maken.

Screenshot - wat is het en hoe maak je een scherm
Screenshot - wat is het en hoe maak je een scherm

Wat is een schermafbeelding?

Een schermafbeelding is een schermafbeelding. Het woord zelf heeft buitenlandse wortels en verscheen in onze taal uit de Engelse schermafbeelding. Het blijkt dat het scherm een afbeelding is, een foto genomen vanaf een computerscherm. In dit geval wordt de afbeelding gemaakt met het geïnstalleerde besturingssysteem zonder het gebruik van extra apparaten met een camera. U kunt een volledig scherm maken, het volledige scherm, of het gewenste gebied selecteren.

Hoe maak ik een screenshot van mijn computerscherm?

Laten we verschillende manieren bekijken. De eenvoudigste manier is om een speciale toets op uw toetsenbord te gebruiken. Het heet Prt Sc of kortweg Print Screen. In dit geval wordt een foto van de hele monitor verkregen. Als je de toetscombinatie alt = "Image" + Print Screen gebruikt, dan krijg je een screenshot van een deel van het scherm, het actieve venster. Nadat we een screenshot van het scherm hebben gemaakt, wordt het opgeslagen op het klembord, als er geen ander pad is opgegeven. Om de gemaakte screenshot te bewerken, kunt u elke grafische editor gebruiken, bijvoorbeeld Paint.

De bovenstaande methode is niet de enige voor het maken van een screenshot van het computerscherm. Een andere manier om een screenshot te maken is door speciale programma's te gebruiken, die enorm groot zijn. Bij het gebruik van dergelijke programma's heeft de gebruiker de mogelijkheid om de gemaakte schermfoto's te bewerken. Voeg bijvoorbeeld wat opschriften, lijnen, pijlen toe, maak een selectie van de zone die je nodig hebt.

Op onderstaande foto is een screenshot te zien die met een speciaal programma is gemaakt. In het voorbeeld is een pijl toegevoegd met het opschrift "How simple".

image
image

Nadat de schermafbeelding is gemaakt, kunt u de schermafbeelding niet alleen opslaan, maar ook afdrukken of delen op sociale netwerken. Het is ook mogelijk om het in de cloud op te slaan, per e-mail te verzenden.

Welke screenshotprogramma's zijn er?

Er zijn veel van dergelijke programma's, ze hebben allemaal dezelfde functionaliteit. Laten we er een paar opnoemen Lightshot, Screenpic, Screen Capture. Voer de naam van het programma in de adresbalk van uw browser in en download het. U vindt gemakkelijk het meest optimale programma voor uzelf. Een screenshot maken van uw computerscherm is gemakkelijk en zelfs leuk.

Aanbevolen: