Wat Is Een Schermafbeelding?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Schermafbeelding?
Wat Is Een Schermafbeelding?

Video: Wat Is Een Schermafbeelding?

Video: Wat Is Een Schermafbeelding?
Video: Knippen en aantekenen / Screenshot maken / PrtScrn / Print screen maken / Schermafbeelding 2024, Mei
Anonim

Een screenshot in het Engels betekent een screenshot. Deze technologie wordt gebruikt om de werking van programmavensters weer te geven of voor andere doeleinden wanneer de gebruikelijke foto van het beeldscherm niet geschikt is.

Wat is een schermafbeelding?
Wat is een schermafbeelding?

instructies:

Stap 1

Meestal worden schermafbeeldingen gebruikt wanneer een fout wordt gedetecteerd om deze aan de technische ondersteuningsdienst te melden, bijvoorbeeld wanneer er een fout optreedt bij het openen van het programma. Ook worden schermafbeeldingen gebruikt om een stapsgewijze handleiding te tonen over het bedienen van een programma of het installeren van een apparaat.

Stap 2

Je hebt vast wel computerliteratuur gezien en gelezen, nu zijn er een groot aantal leerboeken over mastering-programma's, die illustraties en screenshots gebruiken. Er zijn geen subtiliteiten bij het maken van screenshots en iedereen kan deze technologie onder de knie krijgen.

Stap 3

De gemakkelijkste en meest betaalbare manier om een screenshot te maken is met de toets Print Screen (Prt Scn). U moet de benodigde vensters openen en onnodige vensters sluiten, vervolgens op de toets drukken en de schermafbeelding bevindt zich al op het klembord, dat kan worden bekeken en opgeslagen via elke grafische editor. Als u geen screenshot van het volledige scherm hoeft te maken, omdat er hoeft maar één venster te worden "gefotografeerd", houd de Alt-toets ingedrukt voordat u op Print Screen drukt.

Stap 4

Als je nog nooit met afbeeldingen hebt gewerkt of grafische applicaties hebt geïnstalleerd, is het raadzaam om het standaardprogramma MS Paint te gebruiken. Om het te starten, moet u op het menu "Start" klikken en het item "Programma's" selecteren.

Stap 5

Ga in de lijst die wordt geopend naar de groep "Standaard" en klik op de regel Paint. Als dit programma niet wordt vermeld in de sectie "Accessoires", kunt u het vinden op het volgende pad C: WINDOWSsystem32mspaint.exe.

Stap 6

Klik in het hoofdvenster van het programma op het bovenste menu "Bewerken" en selecteer "Plakken" (sneltoets Ctrl + V). Om de snapshot op te slaan, klikt u op het bovenste menu "Bestand" en selecteert u "Opslaan als". Selecteer in het geopende venster de map voor het opslaan van de afbeelding, voer de naam van het bestand in, selecteer het formaat en klik op de knop "Opslaan".

Aanbevolen: