Een Schermafbeelding Vinden

Inhoudsopgave:

Een Schermafbeelding Vinden
Een Schermafbeelding Vinden

Video: Een Schermafbeelding Vinden

Video: Windows 10 Screenshots Are Not Being Saved in Pictures Folder FIX 2022, December
Anonim

Screenshot (van het Engelse screenshot - een screenshot) wordt meestal een afbeelding op het scherm genoemd, die op een bepaald moment is vastgelegd met behulp van het toetsenbord of software. Het maken van een screenshot is slechts het halve werk, want je moet het nog vinden.

Een schermafbeelding vinden
Een schermafbeelding vinden

instructies:

Stap 1

Dus je hebt op de PrtSc-toets gedrukt om "een foto te maken" van alles wat momenteel op het scherm staat, of je hebt de toetsencombinatie alt = "Afbeelding" en PrtSc gebruikt om alleen het actieve venster vast te leggen, maar je weet niet wat je vervolgens moet doen. Ondertussen is de afbeelding op het klembord terechtgekomen en heeft het geen zin om ernaar te zoeken in een van de mappen op de computer. Veel gemakkelijker om op de traditionele manier te gaan.

Stap 2

Om dit te doen, hebt u een grafische editor nodig, zelfs de eenvoudigste. Gelukkig wordt op elke Windows-computer Paint voorgeïnstalleerd. Dit is wat u moet gebruiken om de schermafbeelding te vinden.

Stap 3

Klik op de knop "Start" in de linkerbenedenhoek van het scherm, open het gedeelte "Alle programma's" en zoek in de map "Standaard" het pictogram met de afbeelding van het palet en de inscriptie Paint. Klik erop om het programma te starten.

Stap 4

Nu kunt u een screenshot van het klembord "trekken" en in Paint plakken. U kunt dit doen door op de toetsencombinatie Ctrl en V te drukken of door de opdracht Plakken te kiezen in het menu Bewerken. De schermafbeelding verschijnt onmiddellijk in het editorvenster.

Stap 5

Het blijft alleen om de afbeelding op te slaan. Om dit te doen, drukt u op de toetsencombinatie Ctrl en S, of klikt u op het menu "Bestand" en selecteert u de opdracht "Opslaan als". Geef de map op waar u de schermafbeelding wilt plaatsen, voer een naam in en klik op de knop "OK".

Populair per onderwerp