Een Schermafbeelding Maken

Inhoudsopgave:

Een Schermafbeelding Maken
Een Schermafbeelding Maken

Video: Een Schermafbeelding Maken

Video: Een Schermafbeelding Maken
Video: Hoe een schermafbeelding maken in OS X 2024, Mei
Anonim

Weinig mensen zijn tevreden met de standaard desktop screensaver. Op een personal computer wil je bijvoorbeeld je afbeelding (foto of foto) op het startscherm zetten. De keuze aan achtergronden voor uw bureaublad is erg breed en u kunt de standaardafbeelding eenvoudig vervangen door uw eigen afbeelding.

De keuze aan achtergronden voor de desktop is erg breed
De keuze aan achtergronden voor de desktop is erg breed

instructies:

Stap 1

Ga naar het bureaublad van de computer (minimaliseer of sluit actieve toepassingen).

Stap 2

Door met de rechtermuisknop op een plaats zonder snelkoppelingen op het bureaublad te klikken, wordt een lijst met acties weergegeven.

Stap 3

Selecteer in de lijst die verschijnt de regel "Eigenschappen".

Stap 4

Het venster "Eigenschappen: Weergave" wordt geopend. Daarin moet u het tabblad "Desktop" selecteren.

Stap 5

In de eigenschappen van het bureaublad wordt een afbeelding gepresenteerd met een voorbeeld van de huidige en toekomstige schermweergaven. Hieronder vindt u een lijst met de standaard systeemachtergronden, waarbij recent gebruikte afbeeldingen meestal onderaan de lijst worden weergegeven.

Stap 6

Om uw afbeelding op het bureaublad te selecteren, moet u op de knop "Bladeren" klikken. Er verschijnt een venster voor het selecteren van een afbeelding, waarin u de map moet vinden waar het gewenste bestand zich bevindt, het moet selecteren (met één klik van de linkermuisknop) en op de knop "Openen" moet klikken. Als het juiste bestandsformaat is geselecteerd, moet de afbeelding in het voorbeeld veranderen.

Stap 7

Nadat u een afbeelding hebt geselecteerd, moet u op de knop "Toepassen" drukken. De bureaubladafbeelding zal veranderen.

Stap 8

Als de positie van de afbeelding onbevredigend is (deze kan worden uitgerekt of sterk gecomprimeerd vanwege de ongeschikte beeldresolutie), dan is het noodzakelijk om de "Positie" van de achtergrondafbeelding in het dialoogvenster "Eigenschappen: Weergave" te wijzigen. De uittreklijst bevat de volgende mogelijkheden voor het plaatsen van de afbeelding:

- Midden: de afbeelding wordt weergegeven met de oorspronkelijke resolutie (grootte). In dit geval wordt de achtergrond buiten de afbeelding gevuld met een door het systeem bepaalde kleur. Ook kan deze kleur handmatig geselecteerd worden in de "Kleur" pull-down lijst in de schermeigenschappen;

- "Tegel": de afbeelding wordt ook weergegeven in de oorspronkelijke grootte, maar de achtergrond is volledig gevuld met de gegeven afbeelding, waarvan de kopieën naast elkaar liggen.

- "Stretch": de afbeelding wordt uitgerekt om in de schermresolutie te passen

Stap 9

Nadat u de afbeelding en de optimale variant van de locatie hebt geselecteerd, moet u op de knop "Toepassen" en vervolgens op - "OK" drukken.

Aanbevolen: