Inktpatroon Bijvullen

Inhoudsopgave:

Inktpatroon Bijvullen
Inktpatroon Bijvullen

Video: Inktpatroon Bijvullen

Video: Inktpatroon Bijvullen
Video: Ink cartridge refill instructions for the Hp Black 304 304xl 301 302 303 305 667 and XL versions 2024, Mei
Anonim

Inkjetprinters hebben een aantal voordelen ten opzichte van laserprinters, maar ze verschillen ook in een aantal nadelen. Een van de belangrijkste nadelen van inkjetprinters is dat de inkt in de cartridges vrij snel opraakt en de cartridges constant moeten worden bijgevuld. Als u plotseling geen inkt meer heeft maar dringend iets moet afdrukken, kunt u proberen de inkjetprintercartridge zelf bij te vullen.

Inktpatroon bijvullen
Inktpatroon bijvullen

instructies:

Stap 1

Noteer of onthoud uw printermodel en koop vervolgens de juiste inkt voor uw model bij een computerwinkel, na overleg met uw dealer. Zorg ervoor dat de gekochte inkt overeenkomt met uw cartridge - alleen in dit geval zal het bijvullen succesvol zijn.

Stap 2

Spreid een paar opgevouwen kranten op je bureau, of gebruik wat watten of toiletpapier om overtollige verf weg te vegen. Lees uw inktinstructies voor instructies over het vullen van de inktcartridge.

Stap 3

Til de cartridge uit de printer en zet hem vast in het vulstation. Bevestig een naald aan de inktcontainer en injecteer langzaam, langzaam, via deze naald inkt in de cartridge. Zorg ervoor dat er niet te veel verf is.

Stap 4

Nadat u de vereiste hoeveelheid inkt hebt bijgevuld, verwijdert u de cartridge uit het vulstation en plaatst u deze verticaal, waarbij u deze op meerdere keren gevouwen toiletpapier plaatst. Er zal wat inkt lekken.

Stap 5

Als de inkt te lang uitloopt, zit er mogelijk te veel inkt in de cartridge - pak een spuit en pomp een kleine hoeveelheid inkt uit het onderste gat in de cartridge. Controleer of de inktcartridge niet meer lekt en plaats deze terug in de printer.

Stap 6

Druk een testpagina af en controleer op witte strepen in de tekst. Als er witte strepen verschijnen, reinigt u de spuitopeningen van de printcartridge door de juiste optie te selecteren in de instellingen voor afdrukkwaliteit.

Aanbevolen: