Een Gratis Printerstuurprogramma Installeren

Inhoudsopgave:

Een Gratis Printerstuurprogramma Installeren
Een Gratis Printerstuurprogramma Installeren

Video: Een Gratis Printerstuurprogramma Installeren

Video: Een Gratis Printerstuurprogramma Installeren
Video: How to Download u0026 Install All Intel Bluetooth Driver for Windows 10/8/7 2024, April
Anonim

Na het opnieuw installeren van het besturingssysteem moeten gebruikers vaak allerlei randapparatuur configureren. Het is belangrijk om de juiste drivers te gebruiken voor een stabiele werking van printers, scanners en andere apparaten.

Een gratis printerstuurprogramma installeren
Een gratis printerstuurprogramma installeren

Noodzakelijk

Toegang tot internet

instructies:

Stap 1

Helaas kunnen ontwikkelaars van besturingssystemen geen stuurprogramma's voor alle populaire randapparatuur opnemen. In dergelijke gevallen is het noodzakelijk om zelfstandig software te vinden en te installeren die geschikt is voor een specifiek apparaatmodel. Ga om te beginnen naar de officiële website van het bedrijf dat de printer maakt die u gebruikt.

Stap 2

Voer het model van uw afdrukapparaat in het zoekveld in. Druk op de Enter-toets. Wacht tot er een lijst met toepassingen is gemaakt die werkt met de printer van dit model. Download het programma dat compatibel is met het geïnstalleerde besturingssysteem.

Stap 3

Sluit de printer aan op uw computer en zet het afdrukapparaat aan. Wacht even totdat de automatische hardware-initialisatieprocedure is voltooid. Installeer de applicatie die is gedownload van de site volgens de stapsgewijze menu-aanwijzingen.

Stap 4

Start uw computer opnieuw op om te controleren of de software correct werkt. Gebruik de installatieschijf die gewoonlijk bij uw printer wordt geleverd. Plaats deze cd in uw drive. Wacht tot het Autorun-programma is gestart.

Stap 5

Selecteer "Software installeren". Selecteer alle beschikbare applicaties en klik op de knop Installeren. Start uw computer opnieuw op en controleer of de printer kan worden gebruikt.

Stap 6

Als alle stuurprogramma's correct zijn geïnstalleerd, maar de printer nog steeds niet beschikbaar is, voegt u deze toe aan de lijst met randapparatuur. Open de categorie Apparaten en printers, die is gekoppeld vanuit het menu Start.

Stap 7

Klik op de knop Printer toevoegen en selecteer uw hardwaretype. In dit geval is het beter om de modus "Netwerk, draadloze of Bluetooth-printer" te gebruiken, omdat de apparatuur die op het USB-kanaal is aangesloten automatisch wordt gedetecteerd.

Stap 8

Selecteer het pictogram van de gewenste printer en klik op de knop "Configureren". Stel de juiste opties in voor het afdrukapparaat en start de computer opnieuw op.

Aanbevolen: