Het Printerstuurprogramma Bijwerken

Inhoudsopgave:

Het Printerstuurprogramma Bijwerken
Het Printerstuurprogramma Bijwerken
Anonim

Elk apparaat dat op de computer is aangesloten, werkt niet zonder een stuurprogramma. Stuurprogramma's moeten altijd van tijd tot tijd worden geïnstalleerd en bijgewerkt. De drukker is daarop geen uitzondering. Om te beginnen met afdrukken op de printer, moet u het stuurprogramma installeren en in sommige gevallen bijwerken, anders werkt de printer niet goed.

Het printerstuurprogramma bijwerken
Het printerstuurprogramma bijwerken

Noodzakelijk

Computer, printer, internettoegang

instructies:

Stap 1

Met de eerste methode kunt u het stuurprogramma zelf bijwerken of installeren zonder extra software. Selecteer in het contextmenu "Deze computer" door met de rechtermuisknop te klikken de regel "Eigenschappen". Selecteer vervolgens in de componentenbalk de regel "Apparaatbeheer". Zoek het onderdeel Printers en faxapparaten en klik op de pijl links ervan. Er verschijnt een lijst met aangesloten apparaten. Selecteer de printer door er met de rechtermuisknop op te klikken. Er verschijnt een contextmenu waarin u de opdracht "Stuurprogramma bijwerken" selecteert. Er verschijnt een menu met opties voor stuurprogramma-updates. Vink het vakje aan naast de regel 'Internetverbinding gebruiken'. De printerstuurprogramma's worden bijgewerkt.

Stap 2

Als Printers en faxapparaten niet wordt weergegeven in Apparaatbeheer, opent u het Configuratiescherm. Selecteer vervolgens de regel "Apparaten en printers". Let op de bovenste regel "Printers en faxapparaten", waarin u de gewenste printer selecteert door er met de rechtermuisknop op te klikken. Selecteer vervolgens in het menu dat verschijnt de opdracht "Eigenschappen", vervolgens het tabblad "Hardware" en de regel "USB-printerondersteuning". Klik onderaan het programmavenster op de regel "Eigenschappen". Selecteer in het venster dat verschijnt het tabblad "Driver". Klik in de voorgestelde acties op de opdracht "Bijwerken".

Stap 3

Beide methoden werken alleen het stuurprogramma zelf bij. Als u nieuwe bijgewerkte software voor uw printer wilt krijgen die uw afdrukmogelijkheden zal uitbreiden, gaat u naar de website van de fabrikant en voert u uw printermodel in de sitezoekmachine in. U ontvangt een bestand met bijgewerkte software en stuurprogramma's. De software biedt veel extra opties voor afdrukken en printerbeheer. Bovendien kan deze optie geschikt zijn voor mensen die geen internet hebben, omdat je software met stuurprogramma's van vrienden of in een internetclub kunt downloaden, deze vervolgens op een USB-stick of schijf kunt opslaan en thuis kunt installeren.

Aanbevolen: