Een Printerstuurprogramma Op Een Computer Installeren

Inhoudsopgave:

Een Printerstuurprogramma Op Een Computer Installeren
Een Printerstuurprogramma Op Een Computer Installeren

Video: Een Printerstuurprogramma Op Een Computer Installeren

Video: Een Printerstuurprogramma Op Een Computer Installeren
Video: Set up or Install a Printer on Windows 10│How-To 2024, Mei
Anonim

Om de printer correct te laten werken, moet u een geschikt stuurprogramma op uw computer installeren. Met zijn hulp herkent het systeem de aangesloten apparatuur en verwerkt het de opdrachten van de gebruiker met betrekking tot het afdrukken van documenten.

Een printerstuurprogramma op een computer installeren
Een printerstuurprogramma op een computer installeren

instructies:

Stap 1

In de regel wordt de driver bij de printer geleverd. Plaats de installatieschijf in het station, als deze niet automatisch start, open dan de cd via het item "Deze computer" en klik op het pictogram setup.exe of install.exe. Het installatieproces is geautomatiseerd, u hoeft alleen de instructies van de "Installatiewizard" te volgen.

Stap 2

In het geval dat u de installatieschijf kwijtraakt, kunt u de vereiste driver van internet downloaden. Lees de documentatie die bij de apparatuur of op de behuizing van uw printer is geleverd voor het model en de serie. Start uw browser en ga naar de officiële website van de fabrikant van de apparatuur. Zoek in het menu en open de pagina "Drivers".

Stap 3

Voer de vereiste informatie over de printer en het besturingssysteem dat op uw computer is geïnstalleerd in de daarvoor bestemde velden in. Klik op de knop Downloaden. Selecteer de map waarin u het installatiebestand van het stuurprogramma wilt opslaan. Wacht tot het einde van de operatie.

Stap 4

Wanneer het bestand is geüpload, navigeert u naar de map waar u het bestand zojuist hebt opgeslagen. Klik met de linkermuisknop op het pictogram, de "Installatiewizard" zal starten. Volg de instructies op het scherm totdat de bewerking is voltooid.

Stap 5

Als het stuurprogramma is uitgepakt naar een INF-bestand, kunt u het installeren met behulp van de wizard Printer toevoegen. Het wordt aangeroepen vanuit de map "Printers en faxapparaten" in het "Configuratiescherm". Doorloop de eerste paar stappen door op de knop "Volgende" te klikken. Wanneer u het item "Printersoftware installeren" bereikt, selecteert u de fabrikant van uw printer in de groep "Fabrikant".

Stap 6

Klik in de groep "Printer" op de knop "Schijf hebben", een nieuw dialoogvenster wordt geopend, klik op de knop "Bladeren" erin en geef het pad op naar het bestand met informatie over de printer in het.inf-formaat. Voltooi het installatieproces door de instructies van de "wizard" te volgen. Druk desgewenst een testpagina af.

Aanbevolen: