De HP-printerdriver Verwijderen

Inhoudsopgave:

De HP-printerdriver Verwijderen
De HP-printerdriver Verwijderen

Video: De HP-printerdriver Verwijderen

Video: De HP-printerdriver Verwijderen
Video: How To Completely Uninstall And Remove Printer Driver From Your PC 2024, Mei
Anonim

Hewlett-Packard-printers zijn vrij algemeen. Als u een dergelijke printer heeft en deze om de een of andere reden wilt wijzigen in een andere, moet u de HP-printerdriver verwijderen voordat u een nieuwe aansluit. Als u eenvoudig het ene Hewlett-Packard-model in het andere verandert, werken de stuurprogrammaversies voor het andere model mogelijk niet. In dit geval is het ook raadzaam om de stuurprogramma's van de oude versie te verwijderen en pas daarna de nieuwe te installeren.

De HP-printerdriver verwijderen
De HP-printerdriver verwijderen

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - HP-printer;
  • - het Revo Uninstaller-programma.

instructies:

Stap 1

Het printerstuurprogramma is aparte software. Dienovereenkomstig moet u het verwijderen zoals een normaal programma. Er zijn verschillende manieren om dit te doen. De eerste manier. Klik op Begin. Selecteer "Alle programma's". Zoek naar Hewlett-Packard-software in de lijst met programma's. De lijst met mogelijke acties moet de optie "Verwijderen" bevatten. Selecteer deze optie. Hierdoor wordt de verwijderingswizard gestart. Start na het verwijderen uw computer opnieuw op.

Stap 2

Een andere manier om de driver te verwijderen is deze. Open de hoofdmap waarin de printersoftware is geïnstalleerd. Het uitvoerbare bestand Uninstal.exe zou in deze map moeten staan. Dubbelklik op het bestand. Hiermee wordt de verwijderingswizard gestart.

Stap 3

U kunt ook speciale de-installatieprogramma's gebruiken om het stuurprogramma te verwijderen. Het voordeel van het verwijderen met behulp van dergelijke programma's is dat ze alle componenten ervan verwijderen. En na verwijdering met behulp van standaard besturingssysteemtools kunnen afzonderlijke softwarecomponenten en sommige registervermeldingen op de harde schijf achterblijven.

Stap 4

Download het hulpprogramma Revo Uninstaller van internet. Dit is een behoorlijk handig programma met een intuïtieve interface. Installeer het op uw computer. Voer het programma uit. Zoek vervolgens in het geopende venster de Hewlett-Packard-software. Klik erop met de rechtermuisknop. Selecteer "Verwijderen" in het menu dat verschijnt. Bevestig in het volgende venster de verwijdering.

Stap 5

Stel in het venster "Selecteer verwijderingsmethode" "Medium" in. Ga verder. Vink in het venster "Registratiegegevens gevonden" "Deze computer" aan en klik op "Verwijderen". Ga dan verder. Het venster Vergeten bestanden verschijnt. Vink in het venster "Vergeten bestanden" het item "Alles verwijderen" aan. Klik vervolgens op Verwijderen. Sluit het programmavenster. Hiermee is de verwijderingsprocedure voltooid.

Aanbevolen: