Hoe Lan Te Comprimeren

Inhoudsopgave:

Hoe Lan Te Comprimeren
Hoe Lan Te Comprimeren

Video: Hoe Lan Te Comprimeren

Video: Hoe Lan Te Comprimeren
Video: Генерал ломает палку. Му Юйчунь. Упражнение на онлайн уроке. 2024, April
Anonim

Wil je je eigen lokale netwerk maken of gewoon twee computers verbinden om via het netwerk te spelen, maar heb je een probleem met hoe je dit moet doen? Maak je geen zorgen, alles is heel gemakkelijk en eenvoudig. Je hebt een beetje geduld en netheid nodig, evenals benodigdheden.

Hoe lan te comprimeren
Hoe lan te comprimeren

Noodzakelijk

  • - UTP-kabel;
  • - RJ-45-connectoren;
  • - krimpgereedschap;
  • - mes.

instructies:

Stap 1

Er zijn twee manieren om UTP-kabels te krimpen die computers met elkaar verbinden en hele netwerken creëren.

1. "Direct". Het is ontworpen om een pc aan te sluiten op een uitgebreid computernetwerk via hubs, switches, verschillende modems.

2. "Crossover" (cross-wire of null-hub). Dit type verbinding wordt gebruikt voor een point-to-point-verbinding.

Stap 2

Het verschil tussen deze methoden zit alleen in de afwisseling van de geleiders van de gesplitste UTP-kabel. In het eerste geval ziet de reeks aderen van links naar rechts er als volgt uit: wit-oranje, oranje, wit-groen, blauw, wit-blauw, groen, wit-bruin, bruin. In het tweede geval heeft het ene uiteinde van de kabel de volgende reeks geleiders: wit-groen, groen, wit-oranje, blauw, wit-blauw, oranje, wit-bruin, bruin. Het andere uiteinde is de afwisseling van de aderen getoond in de eerste uitvoeringsvorm.

Stap 3

Gebruik een scherp mes om het netsnoer door te snijden. Een mes voor een briefpapiersnijder is het beste voor jou. Maak voorzichtig een ondiepe langssnede langs de rand van de kabel, ongeveer 2,5 cm lang, om de geleiders niet te beschadigen. Verwijder vervolgens de buitenmantel van de kabel.

Hoe lan te comprimeren
Hoe lan te comprimeren

Stap 4

Je ziet acht strengen die in paren zijn gedraaid. Scheid ze voorzichtig in verschillende richtingen, volgens het kleurenschema van uw verbindingsmethode, en scheid vervolgens de ene kern van de andere. Vervolgens moet u alle kernen één op één uitlijnen. In de regel wordt zichtbaar dat een of meer draden iets langer of korter zijn dan de andere. Knip er 1-2 mm vanaf zodat de lengte van alle strengen hetzelfde is.

Stap 5

Pak de RJ-45-connector op. Binnenin ziet u de draadgeleiders voor uw kabel. Neem de gestripte kabelstrengen in uw handen en steek ze voorzichtig in de connector. Zorg ervoor dat elk van de strengen in de overeenkomstige groef in de connectorgeleider past.

Hoe lan te comprimeren
Hoe lan te comprimeren

Stap 6

Pak de krimptang ("crimp"). Voordat u de connector erin steekt, moet u ervoor zorgen dat alle aders van de UTP-kabel de binnenwand van de RJ-45-connector hebben bereikt. Steek nu de connector in een geschikte krimpconnector en knijp hem daar stevig vast. Controleer ten slotte de kwaliteit van de krimp door aan de kabel te trekken.

Aanbevolen: