Hoe Flac-formaat Te Openen

Inhoudsopgave:

Hoe Flac-formaat Te Openen
Hoe Flac-formaat Te Openen

Video: Hoe Flac-formaat Te Openen

Video: Hoe Flac-formaat Te Openen
Video: Слушаем Flac в автомобиле 2024, Mei
Anonim

FLAC (Free Lossless Audio Codec) is een van de codecs die is ontworpen om audio-opnames op te slaan in bestanden in een bijna ongecomprimeerde vorm, wat zorgt voor een hoogwaardige overdracht van het originele geluid. Het is logisch om dit specifieke formaat te gebruiken voor het luisteren naar platen met hoogwaardige apparatuur voor het weergeven van geluid. Het coderingsformaat zelf is gratis, dat zelfs in zijn naam wordt opgenomen, dus er zijn geen obstakels voor het wijdverbreide gebruik ervan in audiospelers.

Hoe flac-formaat te openen
Hoe flac-formaat te openen

instructies:

Stap 1

Probeer een dvd-speler te gebruiken om dit soort audiobestanden af te spelen. Velen van hen kunnen werken met het flac-formaat, en aangezien er meestal apparatuur voor het weergeven van geluid van hoge kwaliteit op is aangesloten, en niet op een computer, kunt u daar de kwaliteit van de opname in dit formaat beoordelen. Om een bestand in een dvd-speler te laden, kunt u het op een optische schijf branden of naar een flashstation kopiëren en aansluiten via de USB-connector waarmee de meeste dvd-spelers zijn uitgerust. Via de USB-poort kan de speler worden aangesloten op een computer en direct worden aangesloten, zonder tussenmedia. Sommige flash-spelers kunnen ook flac-bestanden afspelen, maar de kwaliteit van audio-opnames van dit formaat daarin zal moeilijker te beoordelen zijn.

Stap 2

Speel bestanden van dit formaat af met softwarespelers die tools hebben voor het werken met flac-bestanden in de basisdistributie. Het kan bijvoorbeeld The KMPlayer zijn. In dit geval hoeft u geen extra codecs te downloaden en te installeren, maar het volstaat om het vakje naast dit formaat aan te vinken bij het installeren van de applicatie. Bestanden met de flac-extensie worden aan de speler gekoppeld en voor het afspelen is het voldoende om op het flac-bestand te dubbelklikken. Computerluidsprekers zijn echter niet ontworpen voor het overbrengen van records met een dergelijke nauwkeurigheid van hoge kwaliteit, daarom is het niet rationeel om het flac-formaat te gebruiken voor weergave op een computer, aangezien de bestanden van dit formaat erg groot zijn.

Stap 3

Converteer flac naar elk formaat dat de op uw systeem geïnstalleerde audiospeler kan afspelen zonder extra codecs. Het meest geschikte formaat voor gebruik in een computer van vandaag kan mp3 worden genoemd - het wordt door bijna alle spelers ondersteund. Bij het converteren van flac naar mp3 kunt u de bemonsteringsfrequentie aanpassen, dat wil zeggen, de optimale verhouding kiezen tussen de kwaliteit en de grootte van het resulterende mp3-bestand. Onder de softwareconverters kunt u bijvoorbeeld Total Audio Converter of Format Factory noemen. Sommige audiospelers hebben zelf conversie-opties - ze bevinden zich bijvoorbeeld in Foobar2000 of Aimp2.

Aanbevolen: