Hoe LED's Op Een Computer Aan Te Sluiten?

Inhoudsopgave:

Hoe LED's Op Een Computer Aan Te Sluiten?
Hoe LED's Op Een Computer Aan Te Sluiten?

Video: Hoe LED's Op Een Computer Aan Te Sluiten?

Video: Hoe LED's Op Een Computer Aan Te Sluiten?
Video: MAKE ANY DESK SET UP AWESOME! | LED STRIP LIGHTS! 2024, April
Anonim

Als je een energiezuinige LED-lamp nodig hebt in de buurt van je computer, maar er zit geen extra stopcontact in het verlengsnoer, wanhoop dan niet. U kunt de LED's ook rechtstreeks vanaf uw computer van stroom voorzien. Dit kan op twee manieren.

Hoe LED's op een computer aan te sluiten?
Hoe LED's op een computer aan te sluiten?

instructies:

Stap 1

De eerste manier om stroom te krijgen voor LED's is alleen geschikt voor desktopcomputers. Om het te gebruiken, verwijdert u de Molex-connector van de beschadigde cd of harde schijf. Door deze aan te sluiten op een vrije connector van een voedingseenheid van de overeenkomstige standaard, kunt u twee verschillende spanningen verwijderen: 5 en 12 V. Spanning +5 V staat op de rode draad, +12 V op de gele. Beide zwarte draden komen veel voor en zijn onderling verbonden in de voeding.

Stap 2

De tweede methode is geschikt voor zowel desktop- als laptopcomputers. Neem elk defect apparaat dat is ontworpen om met de USB-interface te werken. Verwijder het snoer ervan. +5 V zal aanwezig zijn op de rode draad en de zwarte is gebruikelijk. De kabelmantel, indien aanwezig, is ook verbonden met aarde. Isoleer de overige draden en gebruik ze niet.

Stap 3

Als de voedingsspanning 5 V is, sluit dan in serie aan, let op de polariteit, twee rode, gele of groene LED's, of één blauwe of witte. Gebruik een dempingsweerstand met een weerstand van 200 ohm en een vermogen van 0,5 W. Als de spanning 12 V is, sluit u vier rode, gele of groene diodes in serie aan, of drie blauwe of witte diodes. Gebruik een dempingsweerstand van hetzelfde vermogen, maar met een weerstand van 500 ohm.

Stap 4

Strings van LED's en weerstanden die in serie zijn geschakeld, kunnen op hun beurt parallel worden geschakeld. Meet de stroom die door één keten wordt verbruikt en stel hun aantal zo in dat de totale verbruikte stroom niet hoger is dan 0,5 A. Dit is vooral belangrijk bij voeding via de USB-interface.

Stap 5

Koppel het belichtingstoestel los van de computer voordat u opnieuw gaat solderen. Monteer het op een zodanige manier dat de mogelijkheid van kortsluiting volledig wordt geëlimineerd. Zorg ervoor dat u de behuizing gebruikt. Richt de voltooide verlichting op het toetsenbord, exclusief de parasitaire verlichting van de monitor.

Aanbevolen: