Hoe Console-commando's Uit Te Voeren

Inhoudsopgave:

Hoe Console-commando's Uit Te Voeren
Hoe Console-commando's Uit Te Voeren

Video: Hoe Console-commando's Uit Te Voeren

Video: Hoe Console-commando's Uit Te Voeren
Video: HEARTS OF IRON 4 CHEATS! / Console commands - Hearts of Iron IV HOI4 Paradox Interactive 2024, Mei
Anonim

Zelfs wanneer ze met moderne besturingssystemen werken, aarzelen ervaren gebruikers niet om de opdrachtregel te gebruiken. Als je eenmaal hebt geleerd hoe je het moet gebruiken, kun je veel bewerkingen veel sneller uitvoeren dan via een grafisch menusysteem.

Hoe console-commando's uit te voeren
Hoe console-commando's uit te voeren

instructies:

Stap 1

Als u een versie van DOS en een willekeurige fabrikant gebruikt, sluit u gewoon de toepassing die momenteel wordt uitgevoerd om de opdracht op de opdrachtregel uit te voeren. Met sommige programma's, bijvoorbeeld bestandsbeheerders Norton Commander, Volkov Commander, DOS Navigator, kunt u opdrachten uitvoeren zonder de toepassing te sluiten. Als u automatisch een reeks opdrachten wilt uitvoeren, opent u een editor met alleen tekst en typt u die reeks, waarbij u elk van deze opdrachten op een nieuwe regel plaatst. Sla de tekst op in een bestand met de BAT-extensie. Start het en het zal automatisch beginnen te lopen. Als er twee bestanden in dezelfde map staan met dezelfde naam, maar een van hen heeft een COM- of EXE-extensie en de tweede heeft een BAT-extensie, wanneer u een bestandsnaam zonder extensie invoert, wordt de laatste uitgevoerd.

Stap 2

In Windows 95 of Windows 98 zijn er twee manieren om de opdrachtregel te starten. Om de eerste hiervan te gebruiken, start u de machine opnieuw op in de MS-DOS-emulatiemodus. Om de tweede methode te gebruiken, drukt u op de toets "Start", selecteert u "Uitvoeren" in het menu en voert u vervolgens de regelopdracht in. In het tweede geval raak je multitasking niet kwijt.

Stap 3

In besturingssystemen van de Windows-familie vanaf NT werkt de eerste van de bovenstaande methoden om over te schakelen naar de opdrachtregel niet. Gebruik alleen de tweede, maar in plaats van het commando cmd. Houd er rekening mee dat u in elke versie van Windows BAT-bestanden kunt maken en uitvoeren op dezelfde manier als in DOS.

Stap 4

Op Linux zijn er twee manieren om naar de opdrachtregel te gaan. Om de eerste te gebruiken, drukt u tegelijkertijd op de toetsen Ctrl, alt="Image" en Fn, waarbij n het consolenummer is (van 2 tot 4). Toepassingen die in de GUI zijn gestart, blijven actief. Voer indien nodig uw gebruikersnaam en wachtwoord in. Om terug te keren naar de grafische interface, drukt u op alt="Image" en Fn, waarbij n 5 of 7 is, afhankelijk van de distributie. Om hetzelfde te doen, om de tweede methode te gebruiken, start u een console-emulator (bijvoorbeeld xterm of Konsole).

Stap 5

Op Linux kunt u ook batchbatchbestanden maken en uitvoeren. Sla ze op zonder enige extensie. Voordat u dergelijke bestanden uitvoert, maakt u ze uitvoerbaar met deze opdracht:

chmod 755./bestandsnaam

Voer een andere opdracht in om het bestand uit te voeren:

./Bestandsnaam

Stap 6

Ongeacht het gebruikte besturingssysteem en de methode voor het invoeren van opdrachten, drukt u na het typen van elk van hen op de Enter-toets. De oude naam voor deze sleutel kan voorkomen in de Linux-documentatie - Return.

Aanbevolen: