HP Cartridges Reanimeren

Inhoudsopgave:

HP Cartridges Reanimeren
HP Cartridges Reanimeren

Video: HP Cartridges Reanimeren

Video: HP Cartridges Reanimeren
Video: БЫСТРО и ПРОСТО Восстанавливаем засохший КАРТРИДЖ (HP, Canon и т.д.) 2024, April
Anonim

Bijna alle eigenaren van inkjetprinters hebben wel eens zo'n probleem als na een lange periode van inactiviteit de cartridges van het apparaat geheel of gedeeltelijk uitdrogen. Dit leidt tot hun onbruikbaarheid en dwingt hen om nieuwe, dure cartridges te kopen. U moet echter niet meteen naar de winkel rennen voor aankopen, u kunt proberen de cartridge zelf te herstellen en weer aan het werk te zetten.

HP cartridges reanimeren
HP cartridges reanimeren

Noodzakelijk

  • - glazenwasser Mister Muscle;
  • - keukenpapier;
  • - ondiepe bak;
  • - servet;
  • - een pot met een deksel;
  • - gedistilleerd water;
  • - inkt.

instructies:

Stap 1

Probeer een opgedroogde cartridge te repareren met Mr. Muscle Window Cleaner. Doordrenk een papieren handdoek met deze vloeistof en plaats de cartridge erop met de printkop naar beneden. Probeer de handdoek om de paar uur te vervangen en controleer op verfsporen. Houd er rekening mee dat de procedure voor een lange periode kan worden uitgesteld.

Stap 2

Giet een kleine hoeveelheid vloeistof in een ondiepe bak en plaats de patroon erin met de sproeiers naar beneden. De vloeistof moet periodiek worden ververst. Op deze manier kunt u cartridges die enkele maanden inactief zijn geweest, reanimeren.

Stap 3

Een gedroogde patroon kan worden hersteld door te stomen. Houd het hiervoor 5 seconden boven de uitloop van een kokende ketel, je kunt het niet meer doen, anders zal het losraken. Deze procedure moet 10 keer worden uitgevoerd. Dep na elk stomen de cartridge met een tissue en bekijk de afdruk. Als dit allemaal niet helpt, moet u de cartridge vervangen door een nieuwe.

Stap 4

Een andere manier is om de cartridge in een pot Mr. Muscle te doen. Giet er 1 cm vloeistof in, laat de patroon erin zakken, sluit het deksel goed en laat het een nacht staan. Als de cartridge een aantal maanden niet is gebruikt, vult u deze met gedestilleerd water en afwasmiddel in een verhouding van 50:50 en vult u deze met de hoeveelheid inkt die nodig is voor het bijvullen. Zodra de vloeistof een beetje van kleur verandert, gaat u verder om het resultaat te controleren.

Stap 5

Dep de patroon gedurende 3 seconden met een tissue. Er moet een goede stevige afdruk op staan. Als het slecht zichtbaar is of gaten heeft, is het noodzakelijk om door te gaan met weken, nadat de vloeistof in de pot eerder is veranderd. De procedure mag niet langer dan een week worden uitgevoerd.

Aanbevolen: