Hoe Een Laptopbatterij Te Reanimeren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Laptopbatterij Te Reanimeren
Hoe Een Laptopbatterij Te Reanimeren

Video: Hoe Een Laptopbatterij Te Reanimeren

Video: Hoe Een Laptopbatterij Te Reanimeren
Video: Hoe Moet Je Reanimeren met een AED? | EHBO Doe Je Zo - Rode Kruis 2024, April
Anonim

De meeste oplaadbare batterijen in moderne laptops kunnen vrij goed worden hersteld. Soms is het voldoende om het benodigde programma te installeren of de ingebouwde functie van de mobiele computer te gebruiken. Maar meestal is mechanische ingreep in de structuur van de batterij noodzakelijk.

Hoe een laptopbatterij te reanimeren
Hoe een laptopbatterij te reanimeren

Het is nodig

  • - Mes;
  • - schroevendraaier;
  • - multimeter;
  • - cyano-acrylaatlijm.

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst het type batterij dat in uw laptop wordt gebruikt. Dit zijn meestal nikkel-metaalhydride (oude modellen) of lithium-ion (relatief nieuwe) cellen. Ga hiervoor naar de website van de fabrikant van de mobiele computer. Soms bevat het informatie over het herstellen van de batterij met behulp van een hulpprogramma dat in de BIOS-firmware is ingebouwd.

Stap 2

Als u de batterij niet kunt reanimeren met behulp van het programma, verwijder dan de batterij uit de laptop, nadat u deze eerder van het lichtnet hebt losgekoppeld. Demonteer de batterij en verwijder alle elementen uit het apparaat.

Stap 3

Volg de onderstaande stappen wanneer u NiMH-batterijen gebruikt. Scheid alle batterijen van elkaar. Het kunnen er meer dan tien zijn. Bereid enkele bollen voor. Het is beter om autolampen (21W) te gebruiken. Soldeer er draden aan en sluit een lamp aan op elke batterij. Laat de apparaten ongeveer 10 uur staan. De batterijen moeten volledig ontladen zijn.

Stap 4

Laad nu alle cellen op. Hiervoor kunt u gebruik maken van de voeding van de mobiele computer en de eerder genoemde lampen. Sluit de lamp in serie aan op de accu's en sluit de accu's aan op de laptop-oplader. Herhaal de cyclus van ontladen en opladen van de cellen nog 2 keer. Verzamel daarna de batterij en sluit deze aan op de laptop.

Stap 5

Bij het werken met lithium-ionbatterijen heeft u cyanoacrylaatlijm nodig. Zonder dit kunt u de elementen na herstel niet verbinden. Zorg ervoor dat u de batterij volledig ontlaadt. Haal alle batterijen uit de koffer en scheid de blokken voorzichtig van elkaar. Ze bestaan meestal uit twee of drie batterijen. Om dit te doen, moet u de metalen platen losmaken die de batterijen verbinden.

lithium-ion batterijpakket
lithium-ion batterijpakket

Stap 6

Meet de spanning van elk element. Als deze aanzienlijk lager is dan 3,7 V, moet dit apparaat worden vervangen. Gebruik een gloeilamp van 5 watt en verlaag de spanning van elke cel tot 3,1 V. Herhaal dezelfde procedure met nieuwe batterijen. Verzamel de batterij, plaats deze in de laptop en sluit de oplader aan.

Aanbevolen: