Hoe Een Pc Uit Elkaar Te Halen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Pc Uit Elkaar Te Halen
Hoe Een Pc Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Een Pc Uit Elkaar Te Halen

Video: Hoe Een Pc Uit Elkaar Te Halen
Video: Hoe haal je een pc uit elkaar? 2024, April
Anonim

De prestaties van computers nemen in de loop van de tijd af. Een van de redenen hiervoor is de ophoping van een grote hoeveelheid stof door de interne apparaten van de systeemeenheid. Om bij alle printplaten en controllers te komen, moet u deze demonteren, d.w.z. verwijder de zijwanden en demonteer alle apparaten.

Hoe een pc uit elkaar te halen
Hoe een pc uit elkaar te halen

Noodzakelijk

Computer

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u de computer uitschakelen. Wat betekent het? Koppel alle stekkers los van de systeemeenheid, monitor, luidsprekers en andere randapparatuur. Het wordt ook aanbevolen om de systeemeenheid met de achterkant naar u toe te draaien en de schakelaar op de voeding in de “O”-stand te zetten.

Stap 2

Nu moet u een van de zijwanden van de systeemeenheid openen. Kijk eens goed naar de bevestigingsmiddelen die de ontwikkelaars de laatste tijd aan de zijwanden hebben geleverd. Als dergelijke bevestigingsmiddelen niet zijn gevonden, is dit een klassiek voorbeeld. Neem een kruiskopschroevendraaier in uw handen en draai alle verbindingsschroeven los (tegen de klok in).

Stap 3

Trek de zijwand eruit. Druk het tegen het lichaam van de doos en trek het eruit met een scherpe beweging. Er zijn ook gecombineerde systemen - naast schroeven bevinden zich vergrendelingen met sloten op de zijwanden. Dergelijke systeemeenheden worden in de regel op bestelling gekocht.

Stap 4

Nu is uw aandacht voorzien van een afbeelding van alle interne apparaten. Het grootste bord in een computerapparaat is het moederbord of het moederbord. Apparaten zoals RAM, processor, videoadapter, harde schijven en cd/dvd-drive worden aangesloten op de connectoren op dit bord.

Stap 5

Voordat u alle apparaten uit de connectoren van de systeemeenheid haalt, moet u de voedingskabels uit de connectoren van alle apparaten trekken, inclusief het moederbord. Draai de achterkant van de systeemeenheid naar u toe en draai alle schroeven los terwijl u de voeding vasthoudt.

Stap 6

Haal dan het RAM eruit. Om dit te doen, klemt u tegelijkertijd beide aanslagen vast, die zich aan de randen van de geïnstalleerde strip bevinden.

Stap 7

Verwijder vervolgens alle koelers (ventilatoren). Allereerst moet u de stroomdraden loskoppelen en pas daarna doorgaan met het losdraaien van de schroeven. De ventilator op de processor heeft een speciale montagemethode, meestal met een schuifje. Doe dit zorgvuldig als deze koeler is veel duurder dan andere ventilatoren in de systeemeenheid, daarom zal er veel meer geld nodig zijn om hem te vervangen.

Stap 8

Het verwijderen van audio- en videoadapters is vrij eenvoudig: verwijder één schroef met een schroevendraaier en druk op de stop aan de zijkant van het bord. Nu hoef je alleen nog maar de harde schijven, schijven en het moederbord zelf te demonteren. Draai alle schroeven los en verwijder de bovengenoemde apparaten.

Aanbevolen: