Hoe Een Luidspreker Te Repareren

Inhoudsopgave:

Hoe Een Luidspreker Te Repareren
Hoe Een Luidspreker Te Repareren

Video: Hoe Een Luidspreker Te Repareren

Video: Hoe Een Luidspreker Te Repareren
Video: Speaker reparatie. Hoe repareer je een speaker? 2024, April
Anonim

Als een luidspreker niet in orde is, betekent dit helemaal niet dat je hem moet weggooien en in plaats daarvan een nieuwe moet kopen. Je kunt proberen het te repareren. Er zijn verschillende hoofdoorzaken van luidsprekerbreuk en een paar basismethoden om ze te repareren.

Hoe een luidspreker te repareren
Hoe een luidspreker te repareren

instructies:

Stap 1

Bepaal de oorzaak van de storing van de luidspreker, zodat u deze kunt herstellen. De belangrijkste oorzaken van defecten kunnen verstopping zijn, een doorbraak van de diffusor, een doorbraak van het membraan, scheiding van de spoelcontacten van de luidsprekerconus, falen van de magneet (geleid door de magneet), verbranding van de wikkeling. In sommige gevallen kunt u de dynamiek zelf repareren, in sommige gevallen is het beter om naar een servicecentrum te gaan voor reparatie onder garantie (indien mogelijk) of om een nieuwe aan te schaffen.

Stap 2

Let op het geluid van de luidspreker. Als er vreemde geluiden, geritsel of gezoem zijn, ligt de oorzaak van de storing misschien precies in de storing van de diffuser. Draai de bevestigingsschroeven los, verwijder de luidspreker uit de luidsprekerbehuizing.

Stap 3

Verwijder het voorzichtig om de contacten die van het naar het beveiligingscircuit met een frequentiefilter leiden niet te beschadigen. Om het gemakkelijker te maken om de luidspreker te herstellen, soldeert u deze contacten ervan los.

Stap 4

Inspecteer de diffusor op breuken, gaten, enz. Let ook op het membraan, of liever gezegd op de integriteit ervan. Als er breuken zijn, gebruik dan een stuk middelzware stof. Het is belangrijk dat het flexibel is. Gebruik een kleverige lijm (superlijm werkt niet). Verzegel de uitbraak.

Stap 5

Inspecteer de luidspreker-naar-spoel-interface. Neem een wattenstaafje, dompel het in alcohol en veeg vuil van de achterkant van de luidspreker weg, aangezien dit ook de prestaties negatief kan beïnvloeden. Controleer de integriteit van de contacten van de luidsprekerconus tot de spoel.

Stap 6

Als ze zijn afgesneden, soldeer ze dan aan de resterende contacten, of verleng en bevestig ze opnieuw rechtstreeks op de diffuser. Gebruik hiervoor een fijne naald en fijne draad. Nadat u de contacten hebt genaaid, lijmt u ze met lijm met een stroperige consistentie.

Stap 7

Controleer of de luidspreker werkt. Zet het aan op een laag volume en verhoog het geleidelijk. Als het bij het bereiken van een bepaald volume stopt met spelen of begint te piepen met een hele diffuser en membraan, dan is hoogstwaarschijnlijk de spoelwikkeling eraf gevallen. Het is erg moeilijk om het zelf terug te spoelen vanwege het enorme aantal windingen dat handmatig moet worden opgewonden. Denk dat het in deze situatie zinvol kan zijn om gewoon een nieuwe luidspreker te kopen.

Aanbevolen: