Wat Is Een Wifi-adapter

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Wifi-adapter
Wat Is Een Wifi-adapter

Video: Wat Is Een Wifi-adapter

Video: Wat Is Een Wifi-adapter
Video: Wat is een WiFi-adapter en hoe werkt het? 2024, April
Anonim

Wi-Fi-adapters worden gebruikt om de functie van een draadloze internetverbinding te implementeren op apparaten die dergelijke ondersteuning niet hebben. Adapters worden meestal geïnstalleerd in een USB-poort van een computer en verschillen ook in de ondersteunde gegevensoverdrachtsnelheid en het signaalontvangstniveau.

Wat is een wifi-adapter
Wat is een wifi-adapter

Soorten adapters

Naast USB-adapters zijn er PCI-, PCI-Express- en PCMCI-adapters. Het zijn volwaardige netwerkkaarten die gegevens kunnen overbrengen met snelheden van meer dan 600 Mbps. Dergelijke apparaten worden in de computer geïnstalleerd en via de overeenkomstige sleuf op het moederbord aangesloten.

Het voordeel van USB-adapters is hun draagbaarheid - ze kunnen gemakkelijk worden meegenomen en gebruikt in andere computers. De snelheid van gegevensoverdracht en het niveau van signaalontvangst in dergelijke apparaten kan echter lager zijn dan die van dure PCI-E-kaarten. Dit komt door de eigenaardigheden en beperkingen van de USB-interface. Het is vermeldenswaard dat sommige USB-adapters verbindingssnelheden van 150 en 300 Mbps ondersteunen. Dergelijke indicatoren zijn meestal voldoende voor een draadloos thuisnetwerk en comfortabel surfen op internet.

Werken met het apparaat

De adapter wordt geïnstalleerd in de overeenkomstige sleuf op de computerbehuizing volgens de instructies die bij het apparaat worden geleverd. Nadat het apparaat in de sleuf is geïnstalleerd, wordt de configuratie uitgevoerd, d.w.z. installatie van het benodigde stuurprogramma om draadloze gegevensoverdracht via de adapter in het systeem te ondersteunen. Het stuurprogramma kan worden geïnstalleerd vanaf een schijf, die meestal in één set met het apparaat wordt geleverd, of door het installatiebestand van het stuurprogramma via internet te downloaden van de officiële website van de fabrikant. Nadat de driver is geïnstalleerd, begint de configuratie van de netwerkparameters, d.w.z. selectie van het beschikbare internettoegangspunt. De toepassing van de parameters kan direct worden uitgevoerd in het systeem dat op de computer wordt gebruikt.

Keuze

Let bij het kiezen van een adapter niet alleen op de snelheidskenmerken, maar ook op de fabrikant. De meest populaire en hoogwaardige adapters worden geproduceerd door bedrijven zoals D-Link, Asus, TP-Link, Zyxel, LinkSys. De duurste modellen van deze fabrikanten kunnen niet alleen een internetsignaal ontvangen, maar ook distribueren. Sommige adapters kunnen dus als router fungeren, zodat u met een telefoon of een ander apparaat verbinding kunt maken met een draadloos Wi-Fi-netwerk.

Let bij het kiezen op de netwerkstandaard die het apparaat gebruikt om gegevens over te dragen. De snelste standaard is dus 802.11n, die onder ideale omstandigheden gegevensoverdrachtsnelheden tot 600 Mbps ondersteunt.

Aanbevolen: