Waarom Draait De Ventilator Niet In De Voeding?

Inhoudsopgave:

Waarom Draait De Ventilator Niet In De Voeding?
Waarom Draait De Ventilator Niet In De Voeding?

Video: Waarom Draait De Ventilator Niet In De Voeding?

Video: Waarom Draait De Ventilator Niet In De Voeding?
Video: Ventilator draait niet! 2024, April
Anonim

Het koelen van de voeding is een belangrijke functie. Als de computer oververhit is, is een stabiele werking onmogelijk. Er is een mogelijkheid van een plotselinge afsluiting en verlies van noodzakelijke gegevens. Om dergelijke situaties te voorkomen, is het noodzakelijk om de werking van de ventilator van het koelsysteem zorgvuldig te controleren en de oorzaken van storingen op tijd te elimineren. Voor kwaliteitsservice kunt u contact opnemen met het servicecentrum, waar alleen een gekwalificeerde specialist een garantie kan geven voor hun diensten.

Voedingsventilator
Voedingsventilator

De ventilator in de computervoeding wordt gebruikt om het systeem te koelen, oververhitting van de componenten en mogelijke uitval van de computer te voorkomen. Elk deel heeft zijn eigen bron, d.w.z. zijn levensduur, en na verloop van tijd, wanneer u de pc aanzet, hoort u alleen stilte. Dit betekent dat de ventilator is gestopt met draaien. Dit kan om een aantal redenen gebeuren.

De belangrijkste soorten storingen van de koelventilator van de voeding zijn: vervuiling, vreemde stoffen, vet, mechanische storing, voedingsdraad.

Vervuiling

De meest voorkomende reden voor het stoppen van een ventilator is mechanische vervuiling. Er wordt constant lucht in de systeemeenheid geblazen en het stof dat erin zit, nestelt zich na verloop van tijd op de elementen van de ventilator.

De systeemeenheid omvat alle belangrijke apparaten voor het ontvangen, verzenden, verwerken en opslaan van informatie.

Uiteindelijk is er zoveel van dat het de rotatie van de bladen verstoort. De eenvoudigste manier om stof te verwijderen is door te stofzuigen door de stofzuigerbuis over de luchtinlaat te plaatsen. Deze reiniging zal echter niet lang helpen. Het is juister om de computer te demonteren en de bladen en andere elementen van de ventilator schoon te maken, waarbij vuil mechanisch wordt verwijderd.

Vreemd voorwerp

Ondanks de blokkerende filters kunnen kleine voorwerpen zoals een paperclip, delen van een gebroken pen, munten, schroeven in het luchtinlaatgat komen. De reden kan alleen worden gevonden en geëlimineerd door de systeemeenheid te demonteren. Naast het simpelweg stoppen van de ventilator, kan een vreemd voorwerp leiden tot uitval, wat de volgende reden is voor storing in de werking.

Vet

De ventilator heeft, zoals elk mechanisme, smering nodig. Het moet in de loop van de tijd worden bijgewerkt. Lagers raken oververhit zonder smering en bieden onvoldoende rotatiesnelheid. De preventie is het aanbrengen van smeermiddel op de ventilatormechanismen.

Synthetische machineolie wordt gebruikt als smeermiddel voor ventilatorglijlagers.

Mechanische storing

Mechanische schade kan ontstaan door het binnendringen van een vreemd voorwerp of als de ventilator van slechte kwaliteit of oud en versleten is. Elk materiaal heeft zijn eigen levensduur en verandert van vorm of breekt onder dynamische belastingen. Daarom kan elke ventilator na verloop van tijd de bladen barsten of buigen. In dit geval zal alleen vervanging helpen.

Voedingsdraad

Vaak kan de draad die de ventilator voedt, loskomen van de connector wanneer u de computer verplaatst vanwege een schok of wanneer u de systeemeenheid zelf uit elkaar haalt. Als gevolg hiervan stopt het met werken door een gebrek aan elektriciteit. In dit geval zal een visuele controle van de ventilatordraden helpen.

Aanbevolen: