Hoe Een Foto Op Een Dvd-schijf Te Branden

Inhoudsopgave:

Hoe Een Foto Op Een Dvd-schijf Te Branden
Hoe Een Foto Op Een Dvd-schijf Te Branden

Video: Hoe Een Foto Op Een Dvd-schijf Te Branden

Video: Hoe Een Foto Op Een Dvd-schijf Te Branden
Video: Cd of dvd branden 2024, April
Anonim

Het is handig om een fotoarchief op een computer op te slaan, maar het is niet veilig - als een harde schijf kapot gaat, kunt u alle informatie die erop staat kwijtraken. Daarom is het beter om waardevolle bestanden, inclusief foto's, naar een dvd te kopiëren. Gegevens op een cd kunnen tientallen jaren worden bewaard: door deze eenmaal te schrijven, vergeet u voor altijd de dreiging om ze te verliezen.

Hoe een foto op een dvd-schijf te branden
Hoe een foto op een dvd-schijf te branden

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Dvd speler;
  • - dvd's.

instructies:

Stap 1

U kunt uw foto's zowel op een eenmalig beschrijfbare als op een herschrijfbare schijf zetten. De tweede optie is handiger omdat u uw fotoarchief vervolgens kunt bewerken door foto's toe te voegen (indien er vrije ruimte is) of te verwijderen. Maar in dit geval blijft de dreiging van onbedoeld gegevensverlies tijdens het overschrijven bestaan. Met een eenmaal beschrijfbare schijf kunt u er niets aan veranderen, maar hij is bijna absoluut betrouwbaar.

Stap 2

Gebruik Ashampoo Burning Studio om uw foto's op schijf te branden. Dit is een erg handig en echt veelzijdig programma waarmee je snel en efficiënt alle bestanden kunt opnemen. In tegenstelling tot het wijdverbreide Nero-programma, is het erg "licht" - het installeert snel en werkt goed.

Stap 3

Om foto's te branden, plaatst u een lege dvd in uw drive (deze kan herschrijfbaar zijn met onnodige gegevens), opent u het programma Ashampoo Burning Studio. Selecteer de optie Bestanden en mappen branden en vervolgens Nieuwe cd / dvd / Blu-ray-schijf maken.

Stap 4

Klik in het venster dat verschijnt op de knop "Toevoegen". Selecteer de bestanden die u wilt branden en klik vervolgens op de knop Voltooien. Klik op "Volgende", het programma controleert de geplaatste dvd. Klik op de knop "Opnemen". In het geval dat de opname wordt uitgevoerd op een herschrijfbare schijf met informatie die er al op staat, zal het programma u waarschuwen voor het verlies van gegevens die erop zijn opgeslagen.

Stap 5

Aan het einde van de opname zal het programma het drive-deck openen en informeren over de succesvolle voltooiing van de opname. Met Ashampoo Burning Studio kunt u een reeds gebrande herschrijfbare schijf bijwerken door er bestanden aan toe te voegen of te verwijderen. Selecteer hiervoor de juiste optie in het menu.

Stap 6

U kunt met Nero ook foto's op dvd branden. Hiervoor is het handiger om de oude versie van het programma te gebruiken, bijvoorbeeld de zesde. De nieuwste versies van Nero, vooral de negende en tiende, zijn erg "zwaar", ze nemen veel functies over tijdens de installatie, wat niet altijd handig is.

Stap 7

Om met Nero te branden, opent u het programma en selecteert u "Gegevens-dvd maken". Klik op de knop "Toevoegen", selecteer de gewenste bestanden. Klik op de knop Voltooid. Plaats de dvd en klik op de knop Branden.

Aanbevolen: