Hoe Biss Te Decoderen

Inhoudsopgave:

Hoe Biss Te Decoderen
Hoe Biss Te Decoderen

Video: Hoe Biss Te Decoderen

Video: Hoe Biss Te Decoderen
Video: How to Enter BISS Key All Recievers ( TECH JUST 4 YOU ) 2024, April
Anonim

Zonder de codering van tv-signalen zouden we tientallen en honderden interessante zenders kunnen bekijken zonder er een cent aan uit te geven. Dit fantastische leven was echter niet voorbestemd om uit te komen vanwege de schuld van de kanaaleigenaren die verschillende coderingen gebruiken om ons de meest interessante tv-programma's te ontnemen. Gelukkig kunnen sommige coderingen worden gedecodeerd. Deze omvatten de biss-codering, die zo gemakkelijk te decoderen is dat het een simpele formaliteit lijkt.

Hoe biss te decoderen
Hoe biss te decoderen

Noodzakelijk

Computer met internettoegang, gemonteerde satellietapparatuur en alle benodigde software

instructies:

Stap 1

Voorbereiden om een gecodeerd signaal te ontvangen

Om satelliet-tv te kijken, moet u een set satellietapparatuur (netwerkkaart, antenne, converter) en een programma voor het bekijken van tv-zenders (viewer) installeren, bijvoorbeeld ProgDVB.

De kijker moet worden geconfigureerd om het signaal te ontvangen van het kanaal dat u gaat decoderen, d.w.z. de indicator moet de aanwezigheid van een signaal aangeven. Als het kanaal biss-gecodeerd is, wordt bij het inschakelen van het kanaal een zwart scherm weergegeven in plaats van het videobeeld.

Stap 2

Zoeken naar biss-sleutels

Zoek op internet en download de biss keys voor de tv-zender die je gaat kijken. Samen met de toetsen op de sites worden de waarden van enkele signaalparameters (VPID, PMT, SID, CAID) gepost, die ook moeten worden opgeslagen. Zorg ervoor dat u controleert of dit de exacte sleutels zijn die u wilt. Dit wordt geverifieerd door satellietnaam en kanaalkenmerken - frequentie, symboolsnelheid, polarisatie, FEC.

Stap 3

Gegevens in de juiste vorm corrigeren

De biss-sleutels hebben de vorm van acht paar hexadecimale cijfers (bijvoorbeeld 11 22 33 44 55 66 77 88). Gooi het 4e en 8e paar weg. Er blijven zes nummerparen over (11 22 33 55 66 77). Dit is de vorm waarin de biss-toetsen moeten worden gebruikt. U moet een vergelijkbare bewerking uitvoeren op de gedownloade sleutels.

Andere gegevens moeten in decimale vorm worden ingevoerd. Soms worden ze weergegeven in hexadecimale vorm (0xXXXX). Converteer ze in dit geval naar decimale vorm met behulp van de Windows-calculator die is geopend als "engineering" (Windows XP) of "programmer" (Windows 7). Als de sleutels in decimale vorm zijn, hoeft u er niets mee te doen.

Stap 4

De vPlug-plug-in installeren

Download de nieuwste vPlug-plug-in (vPlug 2.4.6). Pak het uit in de map Plugins van de ProgDVB-directory.

Start het ProgDVB-programma. Een geel vPlug-plug-inpictogram zou samen met het programmapictogram in het systeemvak moeten verschijnen.

Schakel het kanaal in dat u wilt bekijken. Het is mogelijk dat de sleutels voor dit kanaal al in vPlug zijn ingevoerd. In dit geval verschijnt het videobeeld op het ProgDVB-scherm.

Stap 5

Toetsen invoeren

Als de viewer nog steeds een zwart scherm weergeeft, klikt u met de rechtermuisknop op het vPlug-pictogram en selecteert u de optie Editor. Selecteer in het geopende venster het menu van de SID. Er wordt een lijst met een lijst met kanalen voor je geopend. Het kanaal dat u wilt bekijken, moet aan deze lijst worden toegevoegd. Gegevens worden ingevoerd in de formulieren aan de linkerkant van het venster.

Voer de gedownloade gegevens erin samen met de sleutels in. Alle velden, behalve het veld DCW, moeten worden ingevuld. De ontbrekende gegevens moeten uit het venster Kanaaleigenschappen worden gehaald. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op een zender in de zenderlijst links of rechts van het ProgDVB-venster. Het venster "Kanaaleigenschappen" wordt geopend. Controleer de overeenstemming van de frequentie, symboolsnelheid, polarisatie en FEC van het daarin aangegeven signaal met de kanaalparameters waarvoor de sleutels zijn gedownload. Gebruik de opties "Attributen" en "PID's" onder aan het venster en neem de ontbrekende gegevens om lege vPlug's Editor-formulieren in te vullen.

Stap 6

Controleer tegelijkertijd of de parameters in de "Kanaaleigenschappen" overeenkomen met de waarden die samen met de toetsen zijn gedownload. Als resultaat van dit werk moeten alle gegevens die zijn ingevoerd in de "Kanaaleigenschappen" en de Editor van de vPlug met elkaar overeenkomen. Bevestig de gemaakte wijzigingen (in de "Kanaaleigenschappen" - "Toepassen" en OK, in de vPlug's Editor - "Nieuwe toevoegen").

Stap 7

Start ProgDVB opnieuw. Als alles correct is gedaan, zou er een videobeeld in het viewervenster moeten verschijnen. Als het niet verschijnt, controleer dan de ingevoerde gegevens. Hoogstwaarschijnlijk is de fout opgetreden als gevolg van verwarring in de ID's van verschillende vormen, aangezien er veel van zijn (VPID, SID, CAID).

Aanbevolen: