Hoe Maak Je Een Inkjetprinterkop Schoon?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Inkjetprinterkop Schoon?
Hoe Maak Je Een Inkjetprinterkop Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Inkjetprinterkop Schoon?

Video: Hoe Maak Je Een Inkjetprinterkop Schoon?
Video: Printkoppen schoonmaken 2024, April
Anonim

Als je een inkjetprinter hebt, kan het zijn dat je na een bepaalde tijd merkt dat de afdrukkwaliteit achteruit gaat. Er verschenen strepen op de lakens, ergens vervaagd. Dit is vooral het geval wanneer u de printer lange tijd niet hebt gebruikt en de inkt op de printkop gewoon kan uitdrogen. Het probleem kan ook optreden na gebruik van een niet-originele cartridge. In dit geval is een gewone reiniging van de printkop nodig.

Hoe maak je een inkjetprinterkop schoon?
Hoe maak je een inkjetprinterkop schoon?

Noodzakelijk

speciale vochtige doekjes of reinigingsproducten

instructies:

Stap 1

Het eerste dat u hoeft te doen, is toegang krijgen tot de printkop van uw printer. Schakel het apparaat in. Open vervolgens de printerkap. Na een paar seconden begint de printkopwagen te bewegen en stopt ongeveer in het midden.

Stap 2

Het verwijderen van de printkop kan verschillen afhankelijk van het printermodel. Raadpleeg de instructies voor uw model afdrukapparaat voor meer informatie. Op veel Canon-printermodellen hoeft u bijvoorbeeld alleen de vergrendelingshendel naar beneden te duwen om de printkop te verwijderen.

Stap 3

Nadat u de printkop hebt losgemaakt, kunt u direct doorgaan met het reinigen ervan. Om dit te doen, kunt u verschillende materialen gebruiken, bijvoorbeeld een droog servet nemen en het met een reinigingsmiddel besproeien of speciale vochtige doekjes gebruiken die in elke computersalon kunnen worden gekocht. Er zijn ook speciale reinigingsmiddelen op de markt die zijn ontworpen om de printkoppen te reinigen. Deze reinigingsmiddelen gaan over het algemeen vergezeld van instructies. U moet de inkt voorzichtig van alle chips en de printkopbehuizing afvegen.

Stap 4

Na het verwijderen van inkt, om het effect te versterken, kunt u de printkop spoelen in gedestilleerd water. Maar u moet ervoor zorgen dat het water de contacten niet raakt. Gebruik ook geen ethylalcohol om het schoon te maken. Nadat de printkop is gereinigd, moet deze worden gedroogd voordat deze in de printer wordt geïnstalleerd.

Stap 5

Plaats na alle procedures de printkop in de printer. Vervolgens wordt aanbevolen om de afdrukkwaliteit te controleren. Dit kan worden gedaan met behulp van de printersoftware, die moet worden meegeleverd op de schijf die bij het apparaat wordt geleverd. Deze software bevat alle noodzakelijke tests om de afdrukkwaliteit te bepalen. Als je zo'n programma niet hebt, kun je het op internet vinden.

Aanbevolen: