Hoe De Printer Schoon Te Maken?

Inhoudsopgave:

Hoe De Printer Schoon Te Maken?
Hoe De Printer Schoon Te Maken?

Video: Hoe De Printer Schoon Te Maken?

Video: Hoe De Printer Schoon Te Maken?
Video: Printkoppen schoonmaken 2024, April
Anonim

Om ervoor te zorgen dat uw printer u nooit in de steek laat, uw documenten niet vuil maakt tijdens het afdrukken en ook uw werkplek niet vervuilt, moet u de directe reiniging uitvoeren.

Hoe de printer schoon te maken?
Hoe de printer schoon te maken?

instructies:

Stap 1

Allereerst moet u de algemene aanbevelingen kennen voor het reinigen van verschillende kantoorapparatuur. Voordat u de printer reinigt, is het raadzaam om deze volledig los te koppelen van de stroombron.

Stap 2

Eerst moet u de printer zelf openen en alle onderdelen zorgvuldig inspecteren. Als de binnenkant van de printer vuil is met inkt, hoeft u alleen de binnenkant van de printer af te vegen met een vochtige doek om deze te verwijderen. Als uw apparaat toner gebruikt, moeten de gebruikte resten worden verwijderd met een gewone stofzuiger of gewoon worden uitgeblazen. Bepaalde soorten toners, voornamelijk gekleurde toners, kunnen schadelijk zijn voor uw gezondheid. Daarom wordt aanbevolen om alleen een stofzuiger met een speciaal uitgerust filter te gebruiken, of de restanten van deze toner onmiddellijk weg te blazen en er vanaf te gaan.

Stap 3

Dan moet je nagaan wat het papier precies doormaakt tijdens het printen. Hiervoor raden we aan om alle rollen te reinigen (behalve bij een printer met toner, waarvan de rollen niet gereinigd hoeven te worden). Ze moeten heel voorzichtig worden afgeveegd, omdat ze vaak heet zijn en geen tijd hebben om af te koelen nadat de printer is uitgeschakeld. Om ze schoon te maken, heb je een kleine demontage van de printer nodig. Sommige soorten rollers zijn erg moeilijk te verwijderen. Allereerst moet u de rollen reinigen die het papier vasthouden voordat u gaat afdrukken en het naar de printer zelf sturen. Als deze rollen defect of vuil zijn, kan dit de kwaliteit van de afdruk zelf aantasten, wat zich zal uiten in constante papierstoringen.

Door de printer tijdig te reinigen, vergeet u dure reparaties aan uw apparatuur voor altijd.

Aanbevolen: