Hoe Een Videoband Over Te Zetten Naar Een Computer

Inhoudsopgave:

Hoe Een Videoband Over Te Zetten Naar Een Computer
Hoe Een Videoband Over Te Zetten Naar Een Computer

Video: Hoe Een Videoband Over Te Zetten Naar Een Computer

Video: Hoe Een Videoband Over Te Zetten Naar Een Computer
Video: How To Transfer VHS Tapes To Your Computer 2024, Mei
Anonim

Stel je voor dat je thuis een enorme videotheek hebt, bestaande uit interessante films en opnames die je na aan het hart liggen. En tegelijkertijd heb je een computer met een harde schijf van 500 GB die dit allemaal aankan. Videobanden verslechteren immers na verloop van tijd, vooral als ze inactief op de plank stof verzamelen. En dit betekent onvermijdelijke schade aan opnames en geluidskwaliteit. Het is mogelijk om een videoband over te zetten naar een computer.

Door een videoband op een pc te herschrijven, behoudt u uw dierbare opname
Door een videoband op een pc te herschrijven, behoudt u uw dierbare opname

instructies:

Stap 1

Allereerst moet worden opgemerkt dat het opnemen van een videoband op een computer mogelijk is in dezelfde kwaliteit als op de band wordt opgeslagen. Extra effecten zullen kleur toevoegen, maar het beeld wordt hier niet beter van. Deze procedure is alleen beschikbaar in speciale studio's en is erg duur. Maar toch, u kunt records lang bewaren en verdere verslechtering van de kwaliteit ervan voorkomen.

Stap 2

Naast een computer en videobanden met een videospeler hebben we een video-opnamekaart (tv-tuner) nodig die is uitgerust met ingangen voor het ontvangen van een videosignaal. Software voor het ontvangen en transcoderen van video wordt meestal bij de kaart geleverd.

Stap 3

We installeren het bord in de pc en zetten de videorecorder aan, die al op het bord moet zijn aangesloten (zie de instructies ervoor). We installeren alle software op de computer en selecteren de cassettes. We zetten de videoband en het opnameprogramma op de pc aan. Druk vervolgens op de Start-knop en wacht tot het einde van de opname. Vergeet niet op de Stop-knop te drukken aan het einde van de opname.

Stap 4

We stoppen met opnemen en tegen die tijd verschijnt het resultaat van ons werk op onze computer - een video. Het enige dat overblijft is om de opname te bewerken, desgewenst enkele interessante effecten toe te voegen, en onze videoband wordt gedigitaliseerd en volledig klaar om te bekijken. Als u de opname naar een schijf wilt "overdragen", brandt u deze daar gewoon met Nero Start Smart of een ander soortgelijk programma.

Aanbevolen: