Een Smartcard Plaatsen

Inhoudsopgave:

Een Smartcard Plaatsen
Een Smartcard Plaatsen

Video: Een Smartcard Plaatsen

Video: Een Smartcard Plaatsen
Video: Hoe installeer ik een CI module? 2024, April
Anonim

Een smartcard wordt gebruikt bij het aansluiten van digitale televisiepakketten en is een integraal onderdeel van de apparatuur die wordt gebruikt om een televisiesignaal te ontvangen. Het is ontworpen om gecodeerde zenders te decoderen en kan zowel in een tv-toestel als in een speciale signaalontvanger worden geïnstalleerd.

Een smartcard plaatsen
Een smartcard plaatsen

Noodzakelijk

  • - adapter voor smartcard;
  • - settopbox met ondersteuning voor smartcards;
  • - TV met ondersteuning voor smartcards.

instructies:

Stap 1

Een speciale Common Interface (CI)-sleuf wordt gebruikt om een smartcard in de tv te installeren. Om deze poort te vinden, bestudeert u het apparaat zorgvuldig of volgt u de instructies voor het gebruik ervan. De sleuf bevindt zich meestal aan de achterkant van de tv en kan worden aangeduid als een PCMCIA-kaartsleuf.

Stap 2

Afhankelijk van het type aansluiting wordt de kaart ofwel rechtstreeks ofwel via de CAM-module geïnstalleerd, die vaak bij het tv-toestel wordt geleverd. Ook kan de CAM-module u soms ter beschikking worden gesteld door het bedrijf waarbij u bent aangesloten voor digitale televisiediensten. Steek de kaart in de module zodat het contactgedeelte naar de sleuf op de module wijst. Steek de kaart er helemaal in.

Stap 3

Installeer de module met de kaart in de sleuf van uw tv volgens de markeringen op het apparaat. Voor nauwkeurigere informatie kunt u de gebruiksaanwijzing gebruiken.

Stap 4

De installatie van de smartcard kan verschillen, afhankelijk van het tv-model. Als u de kaart in een aparte doos installeert, is het ook de moeite waard om deze te plaatsen in overeenstemming met de richtingen van de pijlen op het apparaat zelf.

Stap 5

Schakel uw tv en settopbox (indien beschikbaar) in om de beschikbaarheid van aangesloten kanalen te controleren. Als de geïnstalleerde kaart niet werkt, controleer dan de adapterverbinding opnieuw en verwijder, indien nodig, de kaart uit de sleuf en plaats deze opnieuw. Als de kanalen zijn geïdentificeerd, maar de toegang ertoe wordt geweigerd, controleer dan de werking van de kaart of neem contact op met het ondersteuningsteam van uw serviceprovider. Het kan zijn dat je het benodigde zenderpakket niet hebt geactiveerd of niet hebt betaald voor het gebruik van televisie.

Aanbevolen: