Wat Is Een Tegen Schrijven Beveiligde Flashdrive?

Inhoudsopgave:

Wat Is Een Tegen Schrijven Beveiligde Flashdrive?
Wat Is Een Tegen Schrijven Beveiligde Flashdrive?

Video: Wat Is Een Tegen Schrijven Beveiligde Flashdrive?

Video: Wat Is Een Tegen Schrijven Beveiligde Flashdrive?
Video: Een aantal USB-sticks gebruiken in een RAID-opstelling. 2024, April
Anonim

Heel vaak werken pc-gebruikers met verschillende USB-drives en soms kunnen ze tegen schrijven beveiligd zijn. Maar helaas begrijpt niet iedereen waarom dit nodig is.

Wat is een tegen schrijven beveiligde flashdrive?
Wat is een tegen schrijven beveiligde flashdrive?

Misschien is het bekend dat USB-sticks apparaten zijn die heel snel en gemakkelijk een virus kunnen opvangen. Deze kwaadaardige software wordt op zijn beurt meestal op deze manier verspreid en kan niet alleen de flashdrive zelf beschadigen, maar ook de computer, als u geen tijd heeft om bepaalde maatregelen op tijd te nemen. Het beveiligen van een USB-flashstation tegen schrijven is de meest gebruikelijke manier om de veiligheid te waarborgen.

Waarom schrijfbeveiliging?

Heel vaak werkt dit soort schadelijke software als volgt: nadat het virus het medium is binnengedrongen, vindt het een of meer bestanden (mappen), die het door zichzelf vervangt. Het is natuurlijk mogelijk dat de gebruiker zo'n probleem niet meteen opmerkt en zo'n bestand opent, waarna de computer waarop dit gebeurde besmet raakt met een virus. Schrijfbeveiliging van een flashstation stelt u in staat uzelf tegen dergelijke virussen te beschermen, maar het is de moeite waard om te onthouden dat als deze optie is ingeschakeld, de gebruiker geen bestanden naar het USB-flashstation kan schrijven totdat deze is uitgeschakeld.

Hoe schrijfbeveiliging op een USB-flashstation instellen?

Om je flashdrive tegen een dergelijk lot te beschermen en schrijfbeveiliging in te stellen, heeft de gebruiker zelfs geen speciale software nodig. Alles kan vrij snel en gemakkelijk met uw eigen handen worden gedaan. Om bescherming te installeren, moet u eerst het USB-station dat u gaat beveiligen op uw computer installeren. Open daarna "Deze computer", verplaats de muiscursor naar de afbeelding van de snelkoppeling van de flashdrive en klik er met de rechtermuisknop op. Wanneer het contextmenu verschijnt, moet u het item "Eigenschappen" selecteren en in het venster naar het tabblad "Beveiliging" gaan.

Hoogstwaarschijnlijk zult u zien dat u absoluut alle acties mag uitvoeren die met een USB-stick kunnen worden uitgevoerd (schrijven, lezen, bewerken, enz.). Het is vereist om op de knop "Wijzigen" te klikken, die zich tegenover het item "Klik op de knop" Wijzigen "om de machtigingen te wijzigen". Nadat een nieuw venster verschijnt, moet u de optie "Weigeren" naast het item "Opnemen" aanvinken. Daarna kan niemand bestanden die op de USB-stick zijn opgeslagen, wijzigen, toevoegen of bewerken. Het is vermeldenswaard dat om deze functie uit te schakelen, de gebruiker dezelfde computer nodig heeft waarop schrijfbeveiliging was ingeschakeld. In alle andere opzichten is de procedure niet anders, behalve dat u het vakje naast het item "Toestaan" moet aanvinken.

Aanbevolen: