Hoe Van Kanaal Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe Van Kanaal Te Veranderen
Hoe Van Kanaal Te Veranderen

Video: Hoe Van Kanaal Te Veranderen

Video: Hoe Van Kanaal Te Veranderen
Video: Photoshop tutorial - Les 400 Hoe kan ik de kleur snel veranderen 2024, April
Anonim

U kunt van zender wisselen, rechtstreeks op de tv zelf of op afstand met de afstandsbediening. In sommige gevallen is het ook mogelijk om met een mobiele telefoon over te stappen.

Hoe van kanaal te veranderen
Hoe van kanaal te veranderen

Noodzakelijk

instructies voor de tv

instructies:

Stap 1

Zoek de kanaalknoppen op de voorkant van de tv. Meestal zijn het er twee, ze kunnen zich ook aan de zijkant of onder het voorpaneel van de behuizing bevinden. Let ook op de modellen met aanraakbediening, de knoppen daar kunnen op het eerste gezicht onzichtbaar zijn, ze worden meestal aangegeven door LED's of inscripties.

Stap 2

Als je een afstandsbediening hebt, zoek dan de kanaalknoppen die zijn gemarkeerd met pijlen erop. Ze worden meestal ook aangeduid met het woord Channel of de afkorting Chnl. Let ook op het schakelen tussen kanalen via het numerieke toetsenbord op de afstandsbediening. Gewoonlijk komt de druk op de knop overeen met het kanaalnummer dat u moet inschakelen.

Stap 3

Als u meer dan 9 kanalen hebt aangesloten, gebruikt u de speciale schakelaar voor de ingangsmodus. In dit geval, om bijvoorbeeld naar het zevende kanaal te gaan, moet u eerst 0 en dan 7 invoeren. Om bijvoorbeeld naar kanaal 18 te gaan, moet u eerst het cijfer 1 invoeren en vervolgens 8. De modusomschakelknop is meestal gemarkeerd met - / - -. Deze functie is niet voor alle tv's beschikbaar, meestal moet je bij het wisselen van zender na 9 de pijltjestoetsen gebruiken, wat best onhandig is als er veel zenders zijn, omdat het schakelen na elkaar gebeurt.

Stap 4

In het geval dat u een mobiele telefoon heeft met de functie van gegevensoverdracht via de infraroodpoort, gebruikt u deze als afstandsbediening. Dit gebeurt met behulp van speciale software die op het mobiele apparaat is geïnstalleerd, dus houd er rekening mee dat uw telefoon hiermee moet kunnen werken.

Stap 5

Er zijn veel toepassingen om tv-bediening via de telefoon te ondersteunen, bijvoorbeeld het Psiloc IrRemote-programma, waaronder degene die past bij het platform van uw mobiele apparaat. Controleer het gedownloade bestand op virussen en installeer het programma op uw telefoon. Voer het uit, schakel de infraroodpoort in, zoek op het schakelpaneel de bedieningsknop voor het bekijken van kanalen.

Aanbevolen: