Een Bezet Bestand Kopiëren

Inhoudsopgave:

Een Bezet Bestand Kopiëren
Een Bezet Bestand Kopiëren

Video: Een Bezet Bestand Kopiëren

Video: Een Bezet Bestand Kopiëren
Video: Niet kopiëren! 2024, April
Anonim

Soms is het niet mogelijk om een bepaald bestand te verplaatsen, verwijderen of hernoemen, en dit geldt ook voor kopiëren. Het probleem kan zijn dat het bestand door een programma bij het besturingssysteem is betrokken.

Een bezet bestand kopiëren
Een bezet bestand kopiëren

instructies:

Stap 1

Controleer welk programma bezig is met het bestand dat je nodig hebt. Besteed speciale aandacht aan programma's die op de achtergrond worden uitgevoerd, ze worden meestal geminimaliseerd naar de lade op de taakbalk in de rechterbenedenhoek van het scherm. Bekijk ook verschillende spelers, editors, afbeeldingsviewers, enzovoort. Ook kan het bestand bezig zijn met parallel kopiëren, verplaatsen of verwijderen.

Stap 2

Als het bestand dat u wilt kopiëren een systeembestand is en meestal door Windows wordt gebruikt, zoek dan uit welke besturingssysteemservice het gebruikt en sluit het af. U kunt erachter komen door de dienst op internet te zoeken op de naam van het gewenste bestand.

Stap 3

Start daarna Windows Taakbeheer door op de toetsen Shift + Ctrl + Esc of Alt + Ctrl + Delete te drukken, ga naar de processen die op uw computer worden uitgevoerd, zoek degene die u nodig hebt in de lijst en klik er met de rechtermuisknop op. Selecteer de optie Procesboom beëindigen in het contextmenu.

Stap 4

Houd er rekening mee dat deze actie kan leiden tot de beëindiging van sommige programma's of de werking van het hele besturingssysteem, dus zoek eerst uit wat de beëindiging van de uitvoering van dit of dat proces inhoudt.

Stap 5

Als het bestand dat u moet kopiëren bezet is door een onbekend programma, start u uw computer opnieuw op. Dit kan ertoe leiden dat de resultaten van het huidige werk niet worden opgeslagen, maar het bestand dat nodig is voor het kopiëren zal hoogstwaarschijnlijk worden vrijgegeven.

Stap 6

Als een dergelijke fout vaak voorkomt, voert u ook een volledige scan van uw computer uit op virussen en malware. Meestal gebruiken ze bepaalde mappen en bestanden, waardoor ze niet kunnen worden verwijderd. Formatteer verwisselbare schijven vaker en controleer het geheugen van telefoons, iPods en andere draagbare apparaten die mogelijk virussen bevatten.

Aanbevolen: