Hoe Kom Je Erachter Of Een Com-poort Bezet Is?

Inhoudsopgave:

Hoe Kom Je Erachter Of Een Com-poort Bezet Is?
Hoe Kom Je Erachter Of Een Com-poort Bezet Is?

Video: Hoe Kom Je Erachter Of Een Com-poort Bezet Is?

Video: Verslaafd! Hoe kom je van een verslaving af? 2022, December
Anonim

De Com-poort wordt traditioneel gebruikt om apparaten op een computer aan te sluiten die seriële gegevensoverdracht nodig hebben - één byte tegelijk. Voorheen werden muis en toetsenbord op deze manier aangesloten, nu - ononderbroken voedingen en autodiagnosesystemen. Bij het installeren van software die verband houdt met de Com-poort, kan er een foutmelding verschijnen dat de poort bezet is.

Hoe kom je erachter of een com-poort bezet is?
Hoe kom je erachter of een com-poort bezet is?

Het is nodig

  • - een computer;
  • - het internet;
  • - ProcessMonitor programma.

instructies:

Stap 1

Om dit probleem op te lossen, moet u enkele instellingen in het systeem maken. Klik op de knop "Start" in de benedenhoek van het scherm en zoek het item "Uitvoeren". U wordt naar het computerregister geleid. Typ cmd op de regel en druk op enter op het toetsenbord. De opdrachtregel wordt gestart. U moet opdrachten in Latijnse letters invoeren.

Stap 2

Ga naar de commandomodus com1 en druk op enter op je toetsenbord. Dit commando is bedoeld om de eigenschappen van de poort in te stellen: snelheid, lengte, snelheid, enz. Als deze poort bezet is, geeft het hulpprogramma een foutmelding weer. Als de poort vrij is, zal het systeem u hiervan op de hoogte stellen. In dit menu kunt u alle parameters van een specifieke poort op uw computer configureren.

Stap 3

Om erachter te komen welk programma de com-poort moet gebruiken, gaat u naar de site sysinternals.com en laadt u het ProcessMonitor-programma in het computergeheugen. Dergelijke software moet in de regel worden geïnstalleerd in de systeemdirectory van een lokale schijf op een pc. Voer de applicatie uit. Klik op de knop Zoeken en typ \ Device \ Serial0 en druk vervolgens op enter op je toetsenbord. Het programma zal enige tijd (heel weinig) nodig hebben om de taak te voltooien.

Stap 4

De com-poort wordt aangeduid als RS-232C. De gegevensuitwisselingssnelheid op de com-poort is meestal niet meer dan 115200 bits per seconde. In moderne besturingssystemen wordt deze poort gebruikt als een kanaal voor gegevensoverdracht en wordt deze COM1, COM2 enzovoort genoemd. Sommige communicatieapparaten (zoals bluetooth) kunnen de naam van deze poort gebruiken om hun eigen naam in het systeem te hebben. Het is ook vermeldenswaard dat veel computers geen com-poorten hebben voor gebruikers. Om dit te doen, kunt u speciale apparaten gebruiken die "kamille" worden genoemd.

Populair per onderwerp