Hoe Een Bezet Bestand Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Een Bezet Bestand Te Verwijderen
Hoe Een Bezet Bestand Te Verwijderen

Video: Hoe Een Bezet Bestand Te Verwijderen

Video: Hoe Een Bezet Bestand Te Verwijderen
Video: Hoe plastic hellingen op ramen te maken 2024, Mei
Anonim

Vaak worden gebruikers geconfronteerd met een situatie waarin het nodig is om een bestand te verwijderen, maar wanneer ze dit proberen, verschijnt er een bericht dat het bestand bezet is door een bepaalde systeemtoepassing en dat het onmogelijk is om het te verwijderen. Het is allemaal de schuld van de processen die in het systeem draaien. Ze gebruiken verschillende bestanden, waardoor ze niet van tijd tot tijd kunnen worden verwijderd.

Hoe een bezet bestand te verwijderen
Hoe een bezet bestand te verwijderen

Noodzakelijk

Computer

instructies:

Stap 1

Bijna elk proces heeft toegang tot bestanden nodig. Dit komt door de descriptor. Ze worden ook gebruikt om toegang te krijgen tot andere systeembronnen (parameters en registersleutels). Een van de toegangsopties (voor schrijven) omvat het blokkeren van de toegang tot het bestand vanuit andere processen. Als gevolg hiervan kan geen van hen op het systeem een specifiek bestand verplaatsen, overschrijven of verwijderen. Dergelijke beperkingen zorgen ervoor dat u niets kunt doen met het geopende bestand. In deze situatie zijn er verschillende opties om het probleem op te lossen.

Stap 2

In de meeste gevallen is het voldoende om uw computer opnieuw op te starten. Als dit niet helpt, probeer dan het besturingssysteem op te starten in de veilige modus, ontworpen om de computer te diagnosticeren. Hiermee kunt u verschillende problemen oplossen die voorkomen dat het systeem normaal opstart. Om dit te doen, moet u uw computer opnieuw opstarten. Onmiddellijk na het laden van het BIOS, wanneer het systeem begint op te starten vanaf de harde schijf, drukt u meerdere keren op de F8-toets. Selecteer in het menu dat verschijnt "Veilige modus".

Stap 3

Opgemerkt moet worden dat het niet altijd mogelijk is om bestanden te verwijderen na een herstart, omdat het programma dat het bestand gebruikt tijdens het opstarten van het systeem kan worden gestart. In een dergelijke situatie is het noodzakelijk om het proces met geweld te beëindigen met het vereiste bestand. Dit kan met behulp van de standaard "Taakbeheer". Om het op te roepen, drukt u op de toetscombinatie Ctrl + Shift + Esc en gaat u naar het tabblad "Processen". De complexiteit van deze methode ligt in het feit dat de gebruiker moet weten welk proces bezig is met het te verwijderen bestand.

Stap 4

Om dit probleem op te lossen, kunt u het speciale Unlocker-programma gebruiken. Hiermee kunt u gemakkelijk drukke bestanden deblokkeren en verwijderen. Als het systeem het bezette bestand niet kan verwijderen, verschijnt automatisch het programmavenster, waar u op de knop "Alles ontgrendelen" moet klikken waarna het bestand wordt verwijderd.

Aanbevolen: