Hoe Maak Je Een Muis Opnieuw?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Muis Opnieuw?
Hoe Maak Je Een Muis Opnieuw?

Video: Hoe Maak Je Een Muis Opnieuw?

Video: Hoe Maak Je Een Muis Opnieuw?
Video: Hoe maak je latte art? | Doen Ze Dat Zo? | Het Klokhuis 2024, April
Anonim

Veel opdrachten worden uitgevoerd met de muis. Met het Windows-besturingssysteem kunt u verschillende instellingen toepassen voor verschillende hardware, waaronder de muis. Wijs knoppen toe voor rechtshandigen en linkshandigen, stel het aantal klikken in om vensters te openen en opdrachten uit te voeren, kies het type cursor - dit en nog veel meer kan met slechts een paar klikken worden aangepast aan uw behoeften en behoeften.

Hoe maak je een muis opnieuw?
Hoe maak je een muis opnieuw?

instructies:

Stap 1

Om mappen te openen en programma's te starten met een enkele muisklik, opent u een willekeurige map. Selecteer in de bovenste menubalk het item "Extra", selecteer in het vervolgkeuzemenu het item "Mapopties". Gebruik op het tabblad Algemeen onder Muisklikken een markering om het vak Eén klik openen, selecteren met aanwijzer te markeren. Klik op de knop "Toepassen", sluit het venster door op de knop "OK" of "X" te klikken. Om een dubbelklik in te stellen, doorloop je alle stappen, selecteer in de sectie "Muisklikken" het item "Open met een dubbelklik en selecteer met één klik". Bevestig uw keuze, sluit het eigenschappenvenster.

Stap 2

Volg deze stappen om de knoppen aan te passen voor rechtshandig of linkshandig gebruik. Ga vanuit het menu Start naar Configuratiescherm. Als u de klassieke paneelweergave hebt geselecteerd, selecteert u het pictogram "Muis". Als de pictogrammen in het Configuratiescherm per categorie worden weergegeven, navigeert u naar het venster Muiseigenschappen via de categorie Printers en andere hardware. Selecteer op het tabblad Muisknoppen de sectie Knopconfiguratie. Vink het vakje Knoptoewijzing omwisselen aan om de muis opnieuw te configureren voor linkshandig gebruik. Als de muis is geconfigureerd voor rechtshandig gebruik, is het veld leeg. Hier kunt u de snelheid van de dubbelklik aanpassen.

Stap 3

Aanwijzers kunnen vanuit hetzelfde venster worden aangepast door naar het tabblad Aanwijzers te gaan. Kies in het vervolgkeuzemenu Overzicht hoe u wilt dat de cursor eruitziet. In het centrale deel van het tabbladvenster kunt u zien hoe de nieuwe cursor eruit zal zien bij het uitvoeren van bepaalde bewerkingen. Op het tabblad Aanwijzeropties kunt u de snelheid aanpassen waarmee de aanwijzer over het beeldscherm beweegt. Pas de "slider" aan in het gedeelte "Verplaatsen". U kunt het aantal regels instellen waarmee het document wordt verplaatst wanneer u met het muiswiel scrolt vanaf het tabblad "Wiel". Om het aantal regels te vergroten of te verkleinen, voert u een getal in het veld in met behulp van het toetsenbord of gebruikt u de pijlen omhoog en omlaag aan de rechterrand van het veld. Om uw keuze te bevestigen, klikt u op de knop "Toepassen" en sluit u het eigenschappenvenster.

Aanbevolen: