Een Netwerk Van Drie Computers Opzetten

Inhoudsopgave:

Een Netwerk Van Drie Computers Opzetten
Een Netwerk Van Drie Computers Opzetten

Video: Een Netwerk Van Drie Computers Opzetten

Video: Een Netwerk Van Drie Computers Opzetten
Video: Netwerken voor beginners deel 1: Infrastructuur en IP plan 2024, April
Anonim

In een modern gezin is het niet ongewoon om meer dan één computer te hebben. Nadat ouders dit nuttige en niet goedkope speelgoed voor hun kinderen hebben gekocht, zijn ze zelf vaak verslaafd aan games en communicatie op sociale netwerken, daarom verschijnen er na de eerste computer thuis al snel een tweede en een derde.

Een netwerk van drie computers opzetten
Een netwerk van drie computers opzetten

Noodzakelijk

  • - computers;
  • - kabels;
  • - beheerdersrechten.

instructies:

Stap 1

Om het internetkanaal tegelijkertijd op drie computers te gebruiken, moet u ze verbinden met een lokaal netwerk. Hiervoor heeft u drie patchkabels en één schakelaar nodig. Controleer of alle computers netwerkkaarten hebben of de RJ-45-connector zelf op het moederbord. Zo niet, dan moet u ook een netwerkkaart in elke computer aanschaffen en installeren. Ze zijn goedkoop en eenvoudig te installeren. Voor de aanschaf van een netwerkkaart kunt u in de winkel terecht.

Stap 2

Installeer de schakelaar op de meest geschikte locatie. Draden van alle drie de computers gaan ernaartoe, dus zoek de meest optimale locatie met een stopcontact in de buurt om het apparaat van stroom te voorzien. Zet de schakelaar aan, sluit vervolgens de patchkabels aan op de schakelaar, sluit de andere uiteinden aan op computers. Het is handiger om de netwerkkabel van tevoren langs de plint te leggen, maar ter controle kunt u de kabel eenvoudig over de vloer van de kamer laten lopen.

Stap 3

Controleer of u computers op een ander netwerk kunt zien door Netwerkomgeving te starten. Als u geen modem op de switch aansluit, die de toewijzing van adressen overneemt, stelt u de standaardgateway in de netwerkinstellingen in en wijst u elke computer een eigen IP-adres toe. Houd er alleen rekening mee dat alle computers tot dezelfde werkgroep moeten behoren. U kunt de instellingen bekijken en wijzigen via Deze computer. Klik hiervoor met de rechtermuisknop en selecteer het tabblad "Eigenschappen".

Stap 4

Het is gebruikelijk om het gateway-adres in te stellen als 192.168.1.1, en de adressen van de computers in het netwerk, waarbij het laatste cijfer met één wordt verhoogd. U kunt het IP-adres instellen in de eigenschappen van de netwerkverbinding, met name in de parameter "Internet Protocol versie 4 (TCP / IP)". Het belangrijkste is dat de laatste cijfers anders zijn, omdat het systeem geen twee identieke IP's kan verbinden.

Aanbevolen: