Hoe Spiegel In Photoshop Om Te Draaien

Inhoudsopgave:

Hoe Spiegel In Photoshop Om Te Draaien
Hoe Spiegel In Photoshop Om Te Draaien

Video: Hoe Spiegel In Photoshop Om Te Draaien

Video: Hoe Spiegel In Photoshop Om Te Draaien
Video: Урок Photoshop Cs6 : "Сказочный цвет за 5 простых шагов" - обработка Photoshop обучение 2024, April
Anonim

Spiegelen in de grafische editor Adobe Photoshop wordt geclassificeerd als een speciaal geval van willekeurige transformatie. Niettemin zijn in verschillende secties van het editormenu twee afzonderlijke regels met opdrachten voor het spiegelen van de afbeelding in twee vlakken (horizontaal en verticaal) geplaatst. Er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot deze opdrachten.

Hoe spiegel in Photoshop om te draaien
Hoe spiegel in Photoshop om te draaien

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Vouw het gedeelte "Afbeelding" in het menu van de grafische editor uit als u het hele document als geheel wilt spiegelen, inclusief alle afbeeldingen, tekstlagen, maskers, enz. Ga in dit gedeelte naar de subsectie "Beeldrotatie", waar u twee spiegelopdrachten vindt: "Canvas horizontaal spiegelen" en "Canvas verticaal spiegelen". Selecteer er een en Photoshop voert de nodige transformaties uit van alle lagen van het document.

Stap 2

Klik in het gewenste lagenpalet als u alleen de inhoud wilt spiegelen, niet het hele document. Open vervolgens de sectie "Bewerken" in het menu en ga naar de subsectie "Transformeren". Het bevat meer transformatietools dan in de lijst van de overeenkomstige subsectie in de sectie "Afbeelding", en de commando's "Horizontaal spiegelen" en "Verticaal spiegelen" die je nodig hebt, staan helemaal aan het einde van de lijst. Klik op de gewenste en de afbeelding in de geselecteerde laag wordt weerspiegeld in het bijbehorende vlak.

Stap 3

U kunt een alternatieve handelwijze gebruiken die in de vorige stap is beschreven. Ook hiervoor moet u eerst de laag selecteren die u wilt spiegelen door met de muis te klikken. Druk vervolgens op de M-knop op uw toetsenbord om de rechthoekige selectiekadertool te activeren. Dit kunt u doen door op het bijbehorende pictogram op de werkbalk te klikken. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de afbeelding en selecteer het item "Vrije transformatie" in het pop-upcontextmenu. Er verschijnt een kader met ankerpunten rond de omtrek van de afbeelding van deze laag, maar u hoeft er niets mee te doen, maar u moet opnieuw met de rechtermuisknop op de afbeelding klikken. Deze keer bevat het vervolgkeuzemenu alle items die u in de vorige stap in het gedeelte "Transformeren" hebt gezien, inclusief de gewenste "Horizontaal spiegelen" en "Verticaal spiegelen". Selecteer het commando met de gewenste spiegelrichting.

Aanbevolen: