Hoe Reflecties In Een Bril Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Reflecties In Een Bril Te Verwijderen
Hoe Reflecties In Een Bril Te Verwijderen

Video: Hoe Reflecties In Een Bril Te Verwijderen

Video: Hoe Reflecties In Een Bril Te Verwijderen
Video: Reflecties uit een Bril verwijderen 2024, Mei
Anonim

Een bril is al lang niet meer alleen een object dat visuele defecten corrigeert. Voor de moderne mens is een bril een stijlvol en modieus accessoire waarmee hij zich onder andere in de samenleving kan positioneren. En als in het recente verleden een bril "zoals een piloot" met een spiegelend oppervlak van de lenzen relevant was, wordt nu de voorkeur gegeven aan een bril met een massief frame en niet-reflecterende bril.

Hoe reflecties in een bril te verwijderen
Hoe reflecties in een bril te verwijderen

Noodzakelijk

  • - bril;
  • - het bedrag van 200 roebel, afhankelijk van de prijslijst in de geselecteerde optieksalon;
  • - specialistisch advies.

instructies:

Stap 1

Als u een zonnebril of corrigerende bril heeft en deze het reflecterende effect van de lens wilt ontnemen, moet u eerst beslissen over de keuze voor een speciale antireflectiecoating. AR-coatings bestaan uit verschillende lagen anorganische verbindingen, waarvan de dikte en brekingsindex zo zijn gekozen dat de reflectie van licht van het oppervlak van de lenzen wordt verminderd en hun lichttransmissie wordt verhoogd. De kosten van een dergelijke dekking zijn afhankelijk van het merk en de fabrikant.

Stap 2

U moet ervoor zorgen dat de door u gekozen dekking beschikbaar is in de optieksalons van uw stad. De meest voorkomende merken speciale coatings: Carl Zeiss, Essilor, Polaroid, Hoya. Het is ook de moeite waard eraan te denken dat sommige optieksalons samenwerken met leveranciers van vrij zeldzame merken coatings voor brillenglazen.

Stap 3

Het aanbrengen van een speciale coating op brillenglazen is de taak van een competente specialist. Het applicatieproces moet plaatsvinden in een steriele omgeving, zodat er geen stofdeeltjes tussen de lens en de coating komen - dit kan het zicht zonder duidelijke reden drastisch verminderen. Een AR-coating bestaat uit verschillende dunste lagen die met speciale vacuüminstallaties op het oppervlak van een brillenglas worden aangebracht. De fysieke eigenschappen van de antireflectiecoating zijn zo ontworpen dat de gereflecteerde lichtstralen elkaar storen en doven. Het coaten duurt enkele uren, afhankelijk van de beschikbaarheid van de technicus.

Stap 4

Let bij het aanbrengen van een coating op oogcorrigerende glazen ook op integrale, dat wil zeggen multifunctionele coatings. Ze bestaan uit een uithardende coating, een antireflectiecoating (enkel- of meerlaags) en een hydrofobe coating.

Stap 5

Nadat u de antireflectiecoating hebt aangebracht, moet u rekening houden met speciale lensverzorgingsproducten - microvezeldoekjes, reinigingssprays, reinigingsdoekjes voor eenmalig gebruik. Ook moeten de lenzen worden beschermd tegen mechanische belasting.

Aanbevolen: