Hoe Maak Je Je Laptop Schoon

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Je Laptop Schoon
Hoe Maak Je Je Laptop Schoon

Video: Hoe Maak Je Je Laptop Schoon

Video: Hoe Maak Je Je Laptop Schoon
Video: Clean your laptop the easy way 2024, Mei
Anonim

Je hebt waarschijnlijk gemerkt dat de laptop na verloop van tijd begint op te warmen en misschien zelfs uitschakelt tijdens de piekbelasting van de processor. Tegelijkertijd draait de koelventilator op maximale snelheid, maar de luchtbeweging uit het ventilatiegat in de behuizing wordt niet gevoeld, of in plaats van een koele bries wordt er warm geblazen. Haast je niet naar de winkel voor een nieuwe laptop. Met uitzondering van zeldzame gevallen van garantiereparaties, hoeft u hoogstwaarschijnlijk alleen de laptop stofvrij te maken.

Hoe maak je je laptop schoon
Hoe maak je je laptop schoon

Noodzakelijk

kleine horlogeschroevendraaier, koelvet, stofzuiger

instructies:

Stap 1

De service voor het stofvrij maken van een laptop wordt geleverd door veel computerbedrijven die zich bezighouden met service en onderhoud van apparatuur. Afhankelijk van het laptopmodel, de complexiteit van de demontage en de vastgestelde prijzen in een bepaalde stad, variëren de kosten van deze service van 1-2 duizend roebel. Als u dus tijd wilt besparen en de professionals wilt vertrouwen, gebruik dan de laptopreinigingsservice in een gespecialiseerd bedrijf.

Stap 2

Als u echter zeker bent van uw capaciteiten en geen geld wilt betalen voor wat u met uw eigen handen kunt doen, bewapen uzelf dan met de kleine schroevendraaier uit de klokreparatieset en bereid u voor om de laptop zelf van stof te ontdoen. Haal eerst de stekker uit het stopcontact en verwijder de batterij.

Stap 3

Draai aan de achterkant rond de omtrek van de behuizing alle bevestigingsschroeven los. Verschillende componenten: RAM, harde schijf en andere, kunnen worden verborgen achter afzonderlijke afdekkingen. Nadat u deze bevestigingen hebt verwijderd, koppelt u alles los dat de verdere demontage van de laptoptas kan belemmeren.

Stap 4

Verdere stappen zijn afhankelijk van het specifieke model van uw computer. Het feit is dat het ontwerp en de opstelling van apparaten in laptops van verschillende fabrikanten verschillen. Om uw laptop stofvrij te maken, moet u de koelventilator van de processor verwijderen. Maar om erbij te komen, hoef je soms maar drie schroeven los te draaien, zoals bij sommige Acer-modellen, en soms moet je bijna de hele laptop (HP, Apple) demonteren. Welke van de opties voor jou is, moet je van tevoren weten door de bijbehorende handleidingen voor onderhoud en reparatie van een laptop van de fabrikant te lezen.

Stap 5

Nadat u de ventilator hebt verwijderd, maakt u het gebied eromheen zorgvuldig schoon om eventueel viltachtig stof te verwijderen. Hier is het logisch om een stofzuiger te gebruiken met een klein mondstuk, ingeschakeld met een lage zuigkracht, om andere apparaten niet te beschadigen. Veeg de ventilator zelf af als deze erg vervuild is.

Stap 6

Vervang bij het reinigen van een laptop van stof ook de koelpasta op de processor, omdat deze na verloop van tijd uitdroogt en niet goed bestand is tegen de functies van het koelen van het belangrijkste "brein" van de laptop. Zet de laptop in omgekeerde volgorde weer in elkaar, zonder overmatige kracht uit te oefenen bij het vastdraaien van de kleine schroeven.

Aanbevolen: