Hoe Toegang Krijgen Tot Het Register?

Inhoudsopgave:

Hoe Toegang Krijgen Tot Het Register?
Hoe Toegang Krijgen Tot Het Register?

Video: Hoe Toegang Krijgen Tot Het Register?

Video: Hoe Toegang Krijgen Tot Het Register?
Video: 6. Kan een Franse onderzoekjournalist toegang krijgen tot het UBO register in Nederland? 2024, April
Anonim

Afhankelijk van welke gebruiker is ingelogd, wordt de verdeling van toegangsrechten naar sommige systeempartities uitgevoerd. Voor een eenvoudige gebruiker is het bewerken van het register bijvoorbeeld niet mogelijk. Maar met behulp van enkele trucs kunt u nog steeds toegang krijgen tot enkele registersleutels.

Hoe toegang krijgen tot het register?
Hoe toegang krijgen tot het register?

Noodzakelijk

Besturingssysteem van de Windows-regel, Regedit-registereditor

instructies:

Stap 1

Met behulp van de grafische interface kunt u de toegang tot registerbestanden configureren die voor elke gebruiker beschikbaar zijn. Om toegang te krijgen tot een bestand of map met registerbestanden, klikt u met de rechtermuisknop op het object, selecteert u Eigenschappen in het contextmenu en gaat u naar het tabblad Beveiliging. Klik op de knop Geavanceerd en ga naar het tabblad Eigenaar.

Stap 2

Klik in het geopende venster "Geavanceerde beveiligingsinstellingen" op de knop "Wijzigen". Verplaats op het tabblad Eigenaar de aanwijzer naar Beheerders of een ander account en klik vervolgens op OK. Activeer indien nodig de optie "Eigenaar van subcontainers en objecten wijzigen".

Stap 3

Voor specifieke registervermeldingen, klik met de rechtermuisknop op de registersubsleutel (in de linkerkolom van de register-editor), selecteer vervolgens het item "Machtigingen" en klik op de knop "Geavanceerd". Herhaal alle stappen die hierboven zijn beschreven, te beginnen met het verplaatsen naar het tabblad "Eigenaar".

Stap 4

Ga door met het configureren van de toegang tot het register, ga naar het tabblad "Beveiliging", klik op de knop "Wijzigen". Er verschijnt een nieuw venster "Beveiliging" voor u. Klik op de knop Toevoegen onder de lijst met gebruikers van het besturingssysteem. Voer in het onderste tekstvak een naam in voor het account en klik vervolgens op OK. Nu kunt u de rechten voor het account instellen, waarmee u de registervertakkingen kunt bekijken en wijzigen (plaats een vinkje in de kolom "Toestaan").

Stap 5

U kunt ook het item "Eigendomswijziging" toevoegen aan het hoofdmenu van het besturingssysteem, hiervoor moet u een registeraanpassing maken. Maak een willekeurig tekstdocument of open een teksteditor. Kopieer de volgende regels in de hoofdtekst van het document:

Windows Register-editor versie 5.00

[HKEY_CLASSES_ROOT / * / shell / runa's]

@ = "Wijzig eigenaar"

"NoWorkingDirectory" = "[HKEY_CLASSES_ROOT / * / shell / runas / commando]

@ = "cmd.exe / c takeown / f /"% 1 / "&& icacls /"% 1 / "/ subsidiebeheerders: F"

"IsolatedCommand" = "cmd.exe / c takeown / f /"% 1 / "&& icacls /"% 1 / "/ beheerders verlenen: F" [HKEY_CLASSES_ROOT / Directory / shell / runas]

@ = "Wijzig eigenaar"

"NoWorkingDirectory" = "[HKEY_CLASSES_ROOT / Directory / shell / runas / commando]

@ = "cmd.exe / c takeown / f /"% 1 / "/ r / d y && icacls /"% 1 / "/ subsidiebeheerders: F / t"

"IsolatedCommand" = "cmd.exe / c takeown / f /"% 1 / "/ r / d y && icacls /"% 1 / "/ grant administrators: F / t"

Stap 6

Klik op het bovenste menu van de editor "Bestand", selecteer vervolgens het item "Opslaan als", typ in het invoerveld voor de bestandsnaam tweek.reg en klik op de knop "Opslaan". Voer vervolgens dit bestand uit, klik op OK en start uw computer opnieuw op.

Aanbevolen: