Hoe Toegang Te Krijgen Tot Het Bestand

Inhoudsopgave:

Hoe Toegang Te Krijgen Tot Het Bestand
Hoe Toegang Te Krijgen Tot Het Bestand

Video: Hoe Toegang Te Krijgen Tot Het Bestand

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Files Manager Fix Couldn't Access Files. Allow File Manager to Access In settings | Redmi 2023, Februari
Anonim

Soms moet u tijdens verschillende bewerkingen met bestanden een weigering van het besturingssysteem ontvangen om de nodige acties uit te voeren, vergezeld van een melding dat u niet over voldoende rechten beschikt. Er zijn verschillende manieren om met dit obstakel om te gaan.

Hoe toegang te krijgen tot het bestand
Hoe toegang te krijgen tot het bestand

instructies:

Stap 1

Om toegang te krijgen tot een bestand dat zich op een andere computer van uw lokale netwerk bevindt, moet u het beveiligingsbeleid van het besturingssysteem van deze netwerkcomputer wijzigen. Om dit te doen, moet u: Stap 1: voer het besturingssysteem in van de netwerkcomputer waarop het vereiste bestand is opgeslagen, met beheerdersrechten Stap 2: start Windows Verkenner door te dubbelklikken op het pictogram "Deze computer" of door op te drukken de toetscombinatie CTRL + E. Stap 3: navigeer in Explorer naar de map met het gewenste bestand, klik er met de rechtermuisknop op, selecteer "Delen en beveiliging" in het menu. Het venster met mapeigenschappen wordt geopend, waarin u naar het tabblad "Toegang" moet gaan en het selectievakje "Deze map delen" moet aanvinken. Klik vervolgens op de knop "Machtigingen" en plaats in de kolom "Toestaan" een vinkje voor het item "Volledig beheer". Stap 4: klik op de knoppen "OK" in de dialoogvensters voor machtigingen en eigenschappen van de open map. Daarna opent u naar het bestand voor netwerkgebruikers, waaronder u, wordt geopend.

Stap 2

Als het besturingssysteem een ​​bericht weergeeft over het ontbreken van toegang tot het bestand op uw eigen computer, dan is dit hoogstwaarschijnlijk een systeembestand en hebt u niet genoeg rechten om het te wijzigen. Om in dit geval het beveiligingsbeleid te wijzigen en eigenaar te worden van het gewenste bestand, doet u het volgende: Stap 1: start Windows Verkenner door te dubbelklikken op het pictogram "Deze computer" of door op de sneltoets CTRL + E te drukken. Stap 2: zoek het bestand waarin u geïnteresseerd bent, klik er met de rechtermuisknop op en selecteer "Eigenschappen". Ga in het geopende venster met bestandseigenschappen naar het tabblad "Beveiliging" en klik op de knop "Geavanceerd" Stap 3: in het venster "Aanvullende beveiligingsinstellingen", op het tabblad "Eigenaar", in het gedeelte "Eigenaar wijzigen in…" lijst, selecteert u de regel met uw gebruikersnaam. Stap 4: Klik op OK in de geopende dialoogvensters Geavanceerde opties en Bestandseigenschappen. U hebt dan voldoende rechten om toegang te krijgen tot het bestand. Maar als het een systeembestand is, kan het betrokken zijn bij de werking van het besturingssysteem en daarom kunnen alle manipulaties ermee worden geblokkeerd. U kunt het programma geforceerd sluiten met behulp van Taakbeheer - druk op alt = "Afbeelding" + CTRL + Verwijderen, op het tabblad "Processen", zoek degene die u nodig hebt, klik erop en klik op de knop "Proces beëindigen". Als u in dit geval een storing in het besturingssysteem krijgt, kunt u proberen het bestand te wijzigen door de computer opnieuw op te starten in de veilige modus.

Populair per onderwerp