Hoe Maak Je Een Flyer

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Flyer
Hoe Maak Je Een Flyer

Video: Hoe Maak Je Een Flyer

Video: Hoe Maak Je Een Flyer
Video: Flyer Design Guide: How to Make a Flyer Your Audience Will Love 2024, Mei
Anonim

Een flyer is een effectief reclamemiddel waarmee u de benodigde informatie aan de doelgroep kunt overbrengen. Wil je kopers uitnodigen voor een uitverkoop, informeren over kortingen en nieuwe collecties? Flyers printen en verspreiden!

Flyer is een effectieve marketingtool
Flyer is een effectieve marketingtool

Opmaak van folders: basisregels

Meestal is de flyer op A5-formaat, maar in sommige gevallen (als u veel informatie moet posten) kunt u een A4-folder uitgeven. Het kan kleur en zwart-wit zijn, eenzijdig of tweezijdig. Om te voorkomen dat de folder na ontvangst meteen wordt weggegooid, kunt u de reclametekst op één zijde printen en op de achterzijde de nodige informatie plaatsen (telefoonnummers van stadsdiensten, een kortingsbon, enz.). Denk hieraan bij het ontwerpen van uw flyerlay-out.

Om een flyer te ontwerpen, moet je een achtergrond, lettertypen en illustraties kiezen. Denk eraan om marges aan de boven-, onderkant en zijkanten van de bijsluiter te laten bij het opmaken; hun grootte kan worden gecontroleerd bij de drukkerij, evenals andere voordrukvereisten (afmetingen en resolutie van de lay-out, bestandsformaat, enz.).

Bij het maken van een flyer hoeft u niet meer dan drie lettertypen te gebruiken. Koppen en tussenkoppen zijn vet of cursief weergegeven. De grootte van het lettertype dat voor de hoofdtekst wordt gebruikt, moet ten minste tien zijn en de kleur van de tekst en de koppen moeten contrasteren met de achtergrondkleur. Het is beter om "inversie" (licht type op een donkere achtergrond) te vermijden, het leest slechter. De lay-out van de folder kan worden uitgevoerd met Corel Draw-programma's, Photoshop en andere programma's voor het verwerken van vector- en rasterafbeeldingen.

Wie mag de flyer ontwerpen?

Als u over de juiste computerprogramma's beschikt, kunt u deze taak alleen aan. Maar heb je geen tijd of ontwerpkennis, neem dan contact op met de lay-outspecialisten. Ze zijn te vinden op freelance websites (dit is een van de goedkoopste opties), in de redactiekamers of bij reclamebureaus en drukkerijen. Soms bieden reclamebureaus gratis zetwerk van drukwerk aan als u een grote oplage folders bestelt.

Hoe verspreid je een flyer

Het is niet voldoende om flyers te ontwerpen en af te drukken - het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw reclameproducten de doelgroep bereiken. Er zijn drie manieren om folders te verspreiden: met de hulp van promotors, door bundels folders in drukbezochte gebieden neer te leggen of door ze in brievenbussen te plaatsen. De laatste methode is het meest effectief, maar om deze te implementeren, moet u onderhandelen met de postbode of de distributie bestellen bij de redactie van een gratis krant, die een eigen bezorgservice heeft. Dit is een vrij duur genoegen. U kunt de inspanningen van de medewerkers van uw bedrijf wel gebruiken, maar zij kunnen een probleem hebben met de toegang tot de ingangen, terwijl distributeurs van drukwerk sleutels van intercoms hebben.

Aanbevolen: