Hoe Maak Je Een Geanimeerde Belettering

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Geanimeerde Belettering
Hoe Maak Je Een Geanimeerde Belettering

Video: Hoe Maak Je Een Geanimeerde Belettering

Video: Hoe Maak Je Een Geanimeerde Belettering
Video: Belettering aanbrengen 2024, Mei
Anonim

Geanimeerde inscripties zijn wijdverbreid: ze worden gebruikt in virtuele ansichtkaarten, als avatars voor siteprofielen en ze worden ook weergegeven in berichthandtekeningen. Met andere woorden, elke bron op internet die op de een of andere manier met afbeeldingen is verbonden, maakt gebruik van animatie of geanimeerde inscripties. Om de eenvoudigste animatie te maken, kun je het Adobe Photoshop-pakket gebruiken, waarin het programma Adobe Image Ready zit.

Hoe maak je een geanimeerde belettering
Hoe maak je een geanimeerde belettering

Noodzakelijk

Adobe Photoshop-software

instructies:

Stap 1

Open Photoshop en maak een nieuw document: klik op het menu Bestand, kies Openen. Stel in het geopende venster de volgende waarden in:

- Breedte: 500;

- Hoogte: 200;

- Resolutie: 150;

- Achtergrond Inhoud: transparant.

Klik op de OK-knop.

Stap 2

Er verschijnt een nieuw bestandsvenster voor u. Druk op de "T"-knop op de werkbalk, schrijf een woord of zin. Klik met de rechtermuisknop op de tekstlaag in het deelvenster Lagen en selecteer Type rasteren in het contextmenu.

Stap 3

Klik nogmaals met de rechtermuisknop op deze laag, kies Laag dupliceren om de tekstlaag te dupliceren. Nu moet je de bovenste laag (eerste laag) verbergen om de positie van de tweede laag te veranderen. Om de laag te verbergen, klikt u op de knop met het oog naast de geselecteerde laag.

Stap 4

Je kunt elke animatie bedenken. Het gemakkelijkst is om de animatie uit te faden. Gebruik hiervoor een gum. De tweede laag moet een beetje worden ingewreven. Nadat u een deel van de tekst hebt gewist, moet u nog een duplicaat van de laag maken, maar niet de eerste, maar de tweede laag. Dit wordt gedaan voor een soepele overgang. Het is dus noodzakelijk om meerdere lagen te maken. In de regel geldt: hoe meer hoe beter.

Stap 5

Wanneer het werk klaar is, brengt u het over naar de ImageReady-editor. Dit kan door op de onderste knop op de werkbalk te klikken. Als u het deelvenster Animatie niet heeft geopend, moet u dit doen. Stel de afstand in op 0,06 of 0,07 seconden op de eerste tekstlaag.

Stap 6

Klik in het deelvenster Animatie op de knop Huidig frame dupliceren. Er verschijnt een nieuwe laag in het lagenpaneel, deze moet worden gewist, we hebben hem niet nodig. Klik op het tweede frame van het deelvenster Animatie, klik op de knop Tween, voer in het veld Frames om toe te voegen 21 in.

Stap 7

Klik in het deelvenster Animatie op het eerste frame en stel dit in om de laatste laag in het deelvenster Lagen weer te geven. Wijs nu een andere tekstlaag toe aan elk frame in het deelvenster Animatie. Stel voor het laatste frame de weergavetijd in op 3 seconden. Onze geanimeerde tekst is klaar, om deze op te slaan, klikt u op het menu Bestand en selecteert u vervolgens het item Opslaan geoptimaliseerd als.

Aanbevolen: