Een Psd-sjabloon Maken

Inhoudsopgave:

Een Psd-sjabloon Maken
Een Psd-sjabloon Maken

Video: Een Psd-sjabloon Maken

Video: Een Psd-sjabloon Maken
Video: Скачать Photoshop шаблон PSD. Smoke Photo Template. Photoshop tutorial 2024, Mei
Anonim

Adobe Photoshop geeft je veel mogelijkheden voor het bewerken en verwerken van afbeeldingen, foto's, illustraties. Dit programma voor het maken van fotocollages is vooral populair.

Een psd-sjabloon maken
Een psd-sjabloon maken

Noodzakelijk

  • - een computer waarop Adobe Photoshop is geïnstalleerd;
  • - het internet.

instructies:

Stap 1

Bepaal eerst wat voor soort sjabloon u van plan bent te maken, omdat verschillende sjablonen mogelijk verschillende elementen nodig hebben. Als u bijvoorbeeld een collagesjabloon wilt maken, hebt u een bron nodig, dat wil zeggen een eerste afbeelding, waaruit onnodige afbeeldingen worden verwijderd om uw foto's te vervangen. Om een vignetsjabloon te maken, hebt u een achtergrond, kaders en verschillende decoratieve elementen nodig.

Stap 2

Kies een achtergrond voor je vignet. Om dit te doen, gaat u naar de website allday.ru, vervolgens naar het gedeelte "PSD-bronnen" en selecteert u de achtergrond die u nodig hebt, downloadt u deze vervolgens naar uw computer en opent u de afbeelding in Adobe Photoshop. Om dit te doen, sleept u het gewenste bestand naar het programmavenster. Snijd de afbeelding bij zodat deze in uw toekomstige vignet past. Ze zijn meestal gemaakt in A4-formaat. Geef de achtergrondlaag dienovereenkomstig een naam.

Stap 3

Maak vignet fotolijsten. Om dit te doen, kunt u kant-en-klare frames gebruiken die van internet zijn gehaald. Zoek de site, selecteer het frame dat je leuk vindt, download het en sleep het bestand met het frame naar het programmavenster. Maak vervolgens een kopie van de framelaag. Het aantal exemplaren is afhankelijk van het aantal afbeeldingen in uw vignet. Schik de frames naar wens op de achtergrond. Maak vervolgens onder de laag van elk frame een lege laag voor het toevoegen van foto's en geef deze een naam. Versier vervolgens je sjabloon in Adobe Photoshop. U kunt bijvoorbeeld een rand maken voor de hele pagina - hiervoor selecteert u het gereedschap Rechthoekige selectie, selecteert u een gebied dat iets kleiner is dan uw achtergrond, dwz. stap een beetje terug van de rand. Je zou nu een selectie van een paar centimeter minder aan elke kant moeten hebben. Open vervolgens het contextmenu, selecteer de opdracht "Afbeelding omkeren" en druk vervolgens op de toetsencombinatie Ctrl + J.

Stap 4

Sleep de laag helemaal naar boven. Selecteer vervolgens een stijl voor deze laag in het palet Stijlen. U kunt ook verschillende effecten instellen - dubbelklik hiervoor op de laag en een menu met effecten (schaduw, verloop, enz.) wordt geopend. Kies de gewenste effecten en klik op OK. Sla vervolgens de sjabloon voor Photoshop op met de opdracht "Bestand" -> "Opslaan als", selecteer het Psd-bestandsformaat, selecteer de map waarin u het wilt opslaan en klik op "OK". Het maken van een sjabloon in psd is voltooid.

Aanbevolen: