Afbrekingen In Word Zetten

Inhoudsopgave:

Afbrekingen In Word Zetten
Afbrekingen In Word Zetten

Video: Afbrekingen In Word Zetten

Video: Afbrekingen In Word Zetten
Video: Как сделать оглавление в Microsoft Word 2024, Mei
Anonim

Tekstafbreking is een ingebouwde functie van de Word-toepassing die is opgenomen in de Microsoft Office-suite. De activering van deze modus in verschillende versies van het Word-programma wordt op verschillende manieren uitgevoerd, hoewel het basisalgoritme van acties ongewijzigd blijft.

Afbrekingen in Word zetten
Afbrekingen in Word zetten

instructies:

Stap 1

Roep het hoofdsysteemmenu op door op de knop "Start" te klikken en ga naar het item "Alle programma's". Vouw de Microsoft Office-link uit en start Word. Open het te bewerken document of maak een nieuw document aan.

Stap 2

In de versie van Word 2003 moet u het menu "Extra" van de bovenste werkbalk van het programmavenster openen en het item "Afbreking" selecteren. Pas vervolgens het selectievakje in de regel "Automatische woordafbreking" in het geopende dialoogvenster toe en sla de gemaakte wijzigingen op (voor Word 2003).

Stap 3

Vouw het menu Pagina-instelling van het bovenste servicepaneel van het Word 2007-venster uit en selecteer het subitem Pagina-indeling. Selecteer het subitem "Afbreking" en gebruik de optie "Auto" om automatische woordafbreking toe te passen op het hele document (voor Word 2007).

Stap 4

Voor automatische woordafbreking in een bepaald deel van het document, selecteert u de benodigde tekst en gebruikt u het hierboven beschreven algoritme van acties. Als de gebruiker de optie "Handmatig" kiest in de lijst "Afbreking", kan de gebruiker de voorgestelde afbreekopties in het huidige woord in een apart dialoogvenster zien. Maak ook gebruik van de mogelijkheid om de woordafbrekingsinstellingen in woorden te wijzigen, die wordt geboden door het subitem "Afbrekingsopties".

Stap 5

Let op de soft carry-optie. Deze handige functie is handig om te bepalen waar een woord of woordcombinatie aan het einde van een regel moet worden afgebroken. Als het geselecteerde woord ergens anders wordt gevonden, wordt het zachte koppelteken alleen zichtbaar als de optie Weergeven is geactiveerd. Om deze functie in te schakelen, opent u de groep "Alinea" van het bovenste servicevenster van het Word-toepassingsvenster en gaat u naar het tabblad "Startpagina". Gebruik de opdracht Verbergen / Weergeven en specificeer waar het zachte koppelteken in het geselecteerde woord moet worden ingevoegd. Bevestig de gewenste actie door gelijktijdig op de toetsen Ctrl en Koppelteken te drukken.

Aanbevolen: