Hoe Graden En Indexen In Word Te Zetten

Hoe Graden En Indexen In Word Te Zetten
Hoe Graden En Indexen In Word Te Zetten

Video: Hoe Graden En Indexen In Word Te Zetten

Video: Hoe Graden En Indexen In Word Te Zetten
Video: Microsoft Word Tutorial: Create an Index in Word 2024, April
Anonim

De Word-teksteditor uit het MS Office-pakket biedt gebruikers uitgebreide mogelijkheden voor het maken van documenten met wiskundige formules en uitdrukkingen. Met zijn tools kunt u de aanduiding van graden en indexen invoeren.

https://bezpk.ru/wp-content/uploads/2013/10/Word
https://bezpk.ru/wp-content/uploads/2013/10/Word

Om de graad van een getal in te voeren, typt u de basis van het getal en de waarde van de graad in cijfers en selecteert u vervolgens de graad met de muis terwijl u de linkerknop ingedrukt houdt. U kunt een andere manier selecteren: plaats de cursor voor het gewenste nummer, druk op Shift en de toets "Pijl naar rechts".

Klik in het menu "Formaat" op het item "Lettertype" en vink in het gedeelte "Wijzigen" het vakje aan naast het item "Superscript". De sectie Voorbeeld wordt gebruikt om een voorbeeld van de resultaten te bekijken. U kunt het venster "Lettertype" ook openen door op Ctrl + D te drukken.

Op het tabblad "Interval" in het veld "Offset" kunt u de verschuiving van de geselecteerde cijfers naar boven of naar beneden selecteren. Voer de offsetwaarde in het veld aan de rechterkant in. In het vak "Spacing" kunt u de afstand tussen de getallen wijzigen door de waarde "Sparse" of "Compressed" te selecteren. Geef de hoeveelheid tussenruimte op in het veld aan de rechterkant.

Om getallen om te zetten in een index, selecteert u ze en vinkt u in het gedeelte "Lettertype" van het menu "Opmaak" het item "Subscript" aan op het tabblad "Lettertype". U kunt de grootte van de nummers en hun positie ten opzichte van de lijn wijzigen in het tabblad "Spatiëring", zoals hierboven beschreven.

Als u vaak graden en indexen gebruikt, kunt u de bijbehorende knoppen op de taakbalk weergeven. Klik hiervoor op het pijltje naar beneden rechts van de taakbalk, klik op "Knoppen toevoegen of verwijderen" en "Opmaak". Klik in de vervolgkeuzelijst op "Superscript" en "Subscript".

In Word 2010 worden deze knoppen al op de taakbalk weergegeven. Om ze te vinden, activeert u het menu "Bestand" en gaat u naar het tabblad "Home". U kunt het venster "Lettertype" ook oproepen door op Ctrl + D. te drukken

Aanbevolen: