Hoe Maak Je Een Dvd-afbeelding

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Dvd-afbeelding
Hoe Maak Je Een Dvd-afbeelding

Video: Hoe Maak Je Een Dvd-afbeelding

Video: Hoe Maak Je Een Dvd-afbeelding
Video: DIY CLEAR DVD/CD |HAFABERRY 2024, Mei
Anonim

Het is vaak nodig om een dvd-image naar uw harde schijf te kopiëren om deze zonder schijf te kunnen bekijken via gespecialiseerde programma's of om deze op een andere dvd te branden. Dit kan worden gedaan met hulpprogramma's voor het werken met schijfkopieën, die niet alleen de gewenste afbeelding maken, maar u ook helpen deze via zijn eigen interface te openen en naar andere media te schrijven.

Hoe maak je een dvd-afbeelding
Hoe maak je een dvd-afbeelding

Noodzakelijk

  • - Alcohol 120%, UltraISO of Nero voor Windows;
  • - K3B, Brasero voor Linux

instructies:

Stap 1

U kunt het populaire Nero-programma gebruiken om een schijfkopie te maken. Voer het hulpprogramma CD Copy uit, dat zich aan de linkerkant van het menu voor het maken van een nieuw project bevindt ("Bestand" - "Nieuw project"). Ga vervolgens naar het tabblad "Kopieeropties" en selecteer in de lijst het juiste station waarin de schijf zich bevindt. Geef in de "Leesopties" de parameter "Data-cd" op in de vervolgkeuzelijst "Instellingen voor snel kopiëren" en klik op "Kopiëren".

Stap 2

Het programma Alcohol 120% kan goed overweg met het maken van afbeeldingen. Voer het uit, selecteer het item "Afbeeldingen maken" aan de linkerkant van het toepassingsvenster. In het volgende venster moet u de gebruikte schijf en de leessnelheid selecteren (standaard is deze ingesteld op het maximum). Klik op "Volgende" en geef de map op om de afbeelding op te slaan, de naam, het formaat (meestal wordt ISO of mds gebruikt). Druk op start. Na een tijdje is de dvd-kopie klaar.

Stap 3

Een andere bekende beeldbewerkingstoepassing is UltraISO. Start het programma, selecteer het item "Extra" in het hoofdmenu en "Afbeelding maken …" in de vervolgkeuzelijst. Selecteer in het venster dat verschijnt het station waarin de schijf is geïnstalleerd. Geef het pad op waar de gemaakte dvd zal verschijnen. Klik op de knop "Maken" en na een tijdje verschijnt de voltooide kopie in de opgegeven map.

Stap 4

Om afbeeldingen in Linux te maken, kunt u de programma's Brasero en K3B gebruiken, die een interface hebben die vergelijkbaar is met de programma's in Windows. Het maken van een afbeelding in de Terminal wordt uitgevoerd door de opdracht "genisoimage", die een ISO maakt en Cyrillische tekens in de namen weergeeft. Typ “genisoimage –V label_iso –r –o preimage_path.iso / media / cdrom0”, waarbij label_iso het label is voor de toekomstige afbeelding en / media / cdrom0 de schijfbron is (de schijf zelf). Na het einde van het proces, waarvan de voortgang in procenten wordt weergegeven, is het gewenste beeld klaar. U vindt het in de geselecteerde map.

Aanbevolen: