Hoe Tekens In Word Te Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe Tekens In Word Te Verwijderen
Hoe Tekens In Word Te Verwijderen

Video: Hoe Tekens In Word Te Verwijderen

Video: Hoe Tekens In Word Te Verwijderen
Video: Word 2010 Opmaak verwijderen 2024, April
Anonim

De functionaliteit van een teksteditor wordt bepaald door de mogelijkheid om de volledige tekst volledig op te maken zonder toevlucht te nemen tot andere toepassingen - om grafische objecten, tabellen, links, symbolen in te voegen. Een Microsoft Office Word-document kan afdrukbare en niet-afdrukbare tekens en tekens bevatten. Je kunt ze op verschillende manieren plaatsen en verwijderen.

Hoe tekens in Word te verwijderen
Hoe tekens in Word te verwijderen

instructies:

Stap 1

Symbolen worden op verschillende manieren in een Microsoft Office Word-document ingevoegd. Sommige tekens ($, &, # enzovoort) kunnen vanaf het toetsenbord worden ingevoerd. Om andere tekens in te voegen die niet op de toetsenbordtoetsen staan, moet u de editorfuncties gebruiken. Ga naar het tabblad "Invoegen", in het gedeelte "Symbolen", klik op de knop "Ω" met het label "Symbool" in de rechterbovenhoek van het scherm. Klik in het vervolgkeuzevenster op het item "Andere symbolen". Selecteer vervolgens in het geopende venster het gewenste symbool en klik op de knop "Invoegen". Doe het raam dicht.

Stap 2

U kunt tekens ook op verschillende manieren verwijderen. Als u een teken (of getypt teken) vóór de cursor uit het document wilt verwijderen, drukt u op de BackSpase-toets (de lange pijltoets rechtsboven in het hoofdtoetsenbordgebied). Als u het teken na de cursor wilt verwijderen, drukt u op de Delete-toets (rechterkant van het toetsenbord).

Stap 3

In het geval dat u een deel van de tekst moet verwijderen, selecteert u het gewenste fragment door de linkermuisknop ingedrukt te houden of de Ctrl-, Shift- en pijltoetsen te gebruiken. Druk op de Delete- of BackSpase-toets. Als u andere tekst gaat invoeren in plaats van de wisbare, kunt u deze meteen gaan typen - het geselecteerde fragment wordt automatisch verwijderd wanneer u het eerste teken invoert. Om tekens in verschillende delen van de tekst te verwijderen, selecteert u ze met de muis terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt en verwijdert u ze op de gebruikelijke manier.

Stap 4

In het Microsoft Office Word-document is er een optie om verborgen opmaaktekens te verbergen en weer te geven. Alineamarkeringen in tekst worden weergegeven als “” en spaties worden weergegeven als “•”-tekens. Ze zijn alleen zichtbaar in de elektronische versie van het document, maar worden niet afgedrukt. Ga naar het tabblad Start om verborgen opmaak en alineamarkeringen te verwijderen. Klik in het gedeelte "Alinea" op de knop "¶".

Aanbevolen: