Hoe Maak Je Een Speler Van Een Drive?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Speler Van Een Drive?
Hoe Maak Je Een Speler Van Een Drive?

Video: Hoe Maak Je Een Speler Van Een Drive?

Video: Hoe Maak Je Een Speler Van Een Drive?
Video: Make a CD Player From Old CDrom 2024, April
Anonim

Als je een cd-rom-station hebt liggen, kun je er een cd-speler van maken. Toegegeven, het is alleen mogelijk om naar schijven van het audio-cd-formaat te luisteren. Daarom kan het vooral worden aanbevolen aan degenen die veel van dergelijke schijven hebben bewaard.

Hoe maak je een speler van een drive?
Hoe maak je een speler van een drive?

instructies:

Stap 1

Neem een gestabiliseerde voeding voor een spanning van 12 V en een stroomsterkte van ongeveer 3 A. Sluit de ingang van de stabilisator type 7805 aan op het positieve contact van het blok. Sluit de gemeenschappelijke klem van de stabilisator aan op het negatieve contact van het blok. Parallel aan zowel de ingang als de uitgang van de stabilisator, sluit je, rekening houdend met de polariteit, aan over een elektrolytische condensator met een capaciteit van 1000 F, ontworpen voor een spanning van 16 V. Shunt elk van hen met een niet-polaire condensator tot 0,1 F. Plaats de microschakeling op het koellichaam van een grote processor. Als je de stabilisator naar je toe plaatst, met de pinnen naar beneden, is er een ingang aan de linkerkant, een gemeenschappelijke pin in het midden en een uitgang aan de rechterkant.

Stap 2

Neem de uitgangsconnector van de defecte computervoeding. Soldeer de gele draad aan de ingang van de stabilisator, beide zwarte draden aan de gemeenschappelijke terminal en de rode draad aan de uitgang.

Stap 3

Sluit de connector aan op de voedingsingang van de drive. Laat de interface-ingang vrij. Schakel de voeding in en probeer de schijflade naar buiten en naar binnen te schuiven. Als het werkt, werkt de stabilisator naar behoren.

Stap 4

Als de schijf geen afspeelknop heeft, voeg er dan een toe. Om dit te doen, schakelt u de stroom uit, verwijdert u de onderkant van de schijf en zoekt u de contactvlakken voor het solderen van de tweede knop. Soldeer er twee draden aan en leid ze naar buiten. Nadat u een kleine inkeping in het deksel heeft gemaakt om beschadiging van de draden te voorkomen, trekt u ze eruit en sluit u de drive. Soldeer de knop aan de tegenovergestelde uiteinden van de draden.

Stap 5

Schakel de stroom in, plaats een audio-cd in het station, sluit een koptelefoon of luidsprekers aan en druk vervolgens op de afspeelstartknop. Het eerste nummer klinkt en u kunt het volume aanpassen (hiervoor kunt u de bedieningselementen van zowel de drive als de luidsprekers gebruiken). Elke volgende druk op deze knop zorgt ervoor dat u naar het volgende nummer gaat. Als u op de lade-open-toets drukt, wordt het afspelen gestopt en de volgende keer dat u op dezelfde toets drukt, wordt de lade geopend.

Aanbevolen: