Een Map Bijvoegen

Inhoudsopgave:

Een Map Bijvoegen
Een Map Bijvoegen

Video: Een Map Bijvoegen

Video: Een Map Bijvoegen
Video: Een map maken en bestanden verplaatsen naar die map 2024, Maart
Anonim

Een map met betrekking tot een computer wordt meestal een van de elementen van de grafische interface van moderne besturingssystemen genoemd. Het doel is om snelle toegang te bieden tot een catalogus van objecten van een bepaald niveau in de hiërarchie van alle catalogi van een schijf. De systeemtoepassing, die verantwoordelijk is voor bewerkingen met bestanden op computermedia, stelt u in staat om verschillende manipulaties met mappen uit te voeren - ze verplaatsen, dupliceren, vernietigen, in elkaar nesten, enz.

Een map bijvoegen
Een map bijvoegen

instructies:

Stap 1

Als u de ene map in de andere wilt nesten, kunt u dit het gemakkelijkst doen door te slepen en neer te zetten. Open de bestandsbeheerder voor uw besturingssysteem. In Windows OS is dit "Explorer", dat bijvoorbeeld kan worden gestart door met de rechtermuisknop op de knop "Start" te klikken en de opdracht "Open Explorer" in het contextmenu te selecteren. Navigeer in het venster van deze toepassing door de mappenboom naar de map die de map bevat die moet worden verplaatst. Het maakt niet uit waar de "doel"-map wordt weergegeven - het kan in het linkerframe (in de mappenboom), in het rechterframe (naast de zwevende), op het bureaublad of in een ander Explorer-venster. In ieder geval moeten je acties hetzelfde zijn: sleep met de linkermuisknop het pictogram van de ene map naar het pictogram van een andere.

Stap 2

Slepen kan worden vervangen door een heleboel knip- en plakbewerkingen - het resultaat zal precies hetzelfde zijn als in de vorige stap. Selecteer in dit geval in de "Verkenner" de map die moet worden verplaatst en druk op de toetsencombinatie Ctrl + X. Ga vervolgens naar de doelmap en druk op de toetsen Ctrl + V - pas na deze actie begint de bestandsbeheerder met het verplaatsen van objecten.

Stap 3

Soms moet u een map aan een e-mailbericht toevoegen. U moet dit niet doen met een map, het is beter om deze samen met al zijn inhoud in een "archief" te verpakken - een bestand dat alle objecten van de doorgestuurde map in gecomprimeerde vorm zal bevatten. Om een archief aan te maken, klikt u met de rechtermuisknop op de map en selecteert u in het pop-upcontextmenu de regel die begint met de woorden "Toevoegen aan archief" en eindigt met de mapnaam en extensie. De extensie is, net als de indeling van het bestand dat wordt gemaakt, afhankelijk van de toepassing die op uw computer als archiver wordt gebruikt. Als een dergelijk item niet in het menu staat, is deze applicatie nog niet geïnstalleerd - selecteer er een en installeer. Dit kan via internet. Zoek bijvoorbeeld naar WinRar, WinZip of 7-zip.

Aanbevolen: